Boektip: Stalker van Lars Kepler

Fika Magazine Lars Kepler

Wie tijdens de vrije dagen rondom kerst nog op zoek is naar goed boek om in weg te duiken, doet er goed aan Stalker van Lars Kepler op het verlanglijstje te zetten: een echte pageturner.

Samenvatting
Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

9200000030638475Lars Kepler
De naam Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. De twee hadden hun debuut met het boek Hypnose in 2010, waar ze ook internationaal succes mee boekten. In alle titels die uitkomen van Lars Kepler speelt de Finse Joona Linna de hoofdrol. Stalker is alweer het vijfde boek van de Zweedse schrijvers.

Stalker – Lars Kepler
Uitgeverij Cargo
€ 19,90, bij bol.com

Foto Lars Kepler: Joachim Adrian

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende