Betaalbaar eten in Scandinavië? Dit zijn de leukste foodhallen!

Foodhallen in Scandinavië

Het blijft voor veel mensen een heikel punt: betaalbaar eten in Scandinavië. Gelukkig zijn er de laatste jaren ontzettend veel goede fastfoodrestaurants geopend – en dan hebben we het niet over de grote gele M, maar over dit soort adresjes – én heel veel foodhallen. Over het algemeen kun je bij foodhallen hoge kwaliteit eten krijgen, voor een zacht prijsje. Daarom zetten we de leukste – in Denemarken, Zweden en Noorwegen – voor je op een rij.

West Market – Kopenhagen

Veel van jullie zullen de Tovernehallen in Kopenhagen kennen. Maar wist je dat er onlangs nóg een toffe foodhal geopend is in de Deense hoofdstad? In de wijk Vesterbro kun je bij West Market terecht voor tal van keukens – van klassiek Deens tot Mexicaans.

Adres:
Vesterbrogade 97, Kopenhagen

foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië

Malmö Saluhall – Malmö

De Malmö Saluhall is een stuk kleiner dan de West Market in Kopenhagen maar klopt aan alle kanten. Het is een fantastisch industrieel pand dat volledig is opgeknapt. Bij binnenkomst wandel je tegen een fantastisch bloemenzaakje aan en verderop in het pand worden foodstands afgewisseld met delicatessenzaken.

Adres:
Gibraltargatan 6, Malmö

Foodhallen in Scandinavië Foodhallen in Scandinavië

K25 – Stockholm

Op zoek naar een plekje waar je betaalbaar kunt eten in Stockholm? Dan ben je bij K25 aan het juiste adres. Dit is een van de kleinste foodhall van het lijstje, maar daardoor niet minder de moeite waard. Zeker de noodles van Jim Lim kunnen we je van harte aanbevelen.

Kungsgatan 25, Stockholm

foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië foodhallen in Scandinavië

Mathallen Oslo

Een stuk groter dan K25 zijn de Mathallen in Oslo. Deze foodhallen liggen in Grünerløkka, waar je sowieso een (mid)dag moet doorbrengen als je Oslo bezoekt! Bij de Mathallen is er voor iedere smaak wel iets te vinden, van echt Noors eten tot Aziatisch.

Adres:
Vulkan 5, Oslo

Foodhallen in Scandinavië Foodhallen in Scandinavië Foodhallen in Scandinavië

Aarhus Street Food – Aarhus

En tot slot een foodhall die we al vaker hebben genoemd: Aarhus Street Food. Dit foodwalhalla is gevestigd in een oude bushal en heeft een flink aanbod van betaalbaar streetfood.

Adres:
Ny Banegårdsgade 46

Aarhus Food Market Aarhus Food Market Aarhus Food Market Aarhus Food Market Aarhus Food Market

Betaalbaar eten in Scandinavië

Wat zijn jouw favoriete adresjes voor betaalbaar eten in Scandinavië? Laat het ons weten!

2 suggesties bij “Betaalbaar eten in Scandinavië? Dit zijn de leukste foodhallen!


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende