AirDonkey: Deens kickstarter project

AirDonkey

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het fenomeen Airbnb. Je gaat op vakantie, vindt het zonde dat je huis al die tijd leegstaat en verhuurt het via de website aan anderen. Als dit kan met je huis, dan moet het al helemaal kunnen met je fiets, dachten de oprichters van AirDonkey.

AirDonkey

AirDonkey werkt alsvolgt. Je bestelt het AirDonkey kit – met onder meer een slim slot – en installeert het op een fiets. Parkeer de fiets op een handige plek en maak er een foto van. Op de app van AirDonkey kun je vervolgens een account aanmaken, je foto uploaden, je locatie toevoegen, de voordelen van je fiets aangeven (bijvoorbeeld of je fiets een mandje heeft, hoeveel versnellingen je fiets heeft) en niet geheel onbelangrijk: aangeven wat je het kost om je fiets mee te nemen voor een ritje. Vervolgens kunnen mensen jouw fiets via de app reserveren en krijg je 80% van de winst. Door het slimme slot hoef je niet zelf aanwezig te zijn bij de overhandiging van de fiets. Na de huurperiode levert de huurder je fiets weer in op de plek waar jij ‘m achterliet. Handig toch?

AirDonkey

Het project van AirDonkey staat op dit moment op Kickstarter. Doneren kan hier. Wil je meer weten over het AirBnb voor fietsen? Bekijk dan hieronder het filmpje van de makers:

Bekijk hier de leukste vijf Airbnb-adressen in Oslo!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende