3x Waarom een reisverzekering noodzakelijk is als je naar Scandinavië reist (eigenlijk overal ter wereld)!

reisverzekering noodzakelijk

Scandinavië is een zeer veilige plek om te reizen. Toch kan er altijd iets gebeuren waar je niet op gerekend had, zoals een gestolen portemonnee of een naar ongeluk. Daarom is een goede reisverzekering noodzakelijk en zal je helpen snel door deze problemen heen te komen, zodat je snel weer van je reis kunt genieten. Om veel verschillende redenen, waaronder het feit dat ze 24/7 SOS hulpverlening aanbieden en een goede corona dekking hebben, raden we Allianz reisverzekeringen aan. Je kunt hieronder zien waarom een reisverzekering noodzakelijk is.

reisverzekering noodzakelijk

3 Redenen waarom een reisverzekering noodzakelijk is

Veel mensen wegen de extra kosten af ​​en vragen: “Is een reisverzekering noodzakelijk?” Meestal is het antwoord een grote JA. Dit is waarom.

Een reis is duur, dus een reisverzekering is noodzakelijk

Laten we zeggen dat je € 7.000 betaalt voor een once-in-a-lifetime luxe vakantie door Lapland voor jouw 25e huwelijksverjaardag. De dag voor vertrek valt je moeder zwaar en belandt ze in het ziekenhuis. Als je de reis organisatie belt en uitlegt wat er is gebeurd, zijn ze sympathiek – maar je krijgt je geld niet terug. Het bedrijfsbeleid stelt duidelijk dat er geen restitutie is als je binnen 14 dagen voor vertrek annuleert.

Situaties als deze zijn waarom een ​​reisverzekering noodzakelijk is. Als je een reisverzekering met annuleringsverzekering hebt, kun je vooruitbetaalde, niet-restitueerbare reiskosten vergoed krijgen als je om een ​​gedekte reden moet annuleren.

Gedekte redenen kunnen situaties zijn zoals de gedekte ernstige ziekte of letsel van de verzekerde, een reisgenoot of een familielid; het overlijden van de verzekerde reiziger, reisgenoot of een familielid; een natuurramp of andere gebeurtenis die jouw bestemming onbewoonbaar maakt; enz.

Je wilt niet dat kleine ongelukken je reis verpesten

Een vakantie is echt een investering in je geluk. En als die vakantie begint met een geannuleerde vlucht, een gemiste aansluiting, een ontbrekende tas of een ander reisprobleem, vervaagt dat vrolijke reisgevoel al snel.

Een reisverzekering  kan helpen deze situaties te verbeteren. Reisvertragingsuitkeringen kunnen je vergoeden voor extra accommodatie-/reiskosten en verloren vooruitbetaalde kosten als gevolg van een gedekte vertrekvertraging van zes of meer uur.

Medische noodgevallen in het buitenland kunnen erg duur zijn

Beeld je deze situatie in: tijdens een roadtrip door Noorwegen rijdt een vrachtwagen tegen jouw huurauto aan, waardoor je een gebroken been en andere ernstige verwondingen oploopt. Bij aankomst in het ziekenhuis roep je de kracht op om je zorgpas te halen. Het personeel schudt gewoon het hoofd. Je moet de behandeling vooraf betalen – en jouw medische rekeningen lopen snel op.

Een Allianz doorlopende reisverzekering heb je al voor €2,12 per maand.

Lees ook Waar is Scandinavië? Een gids voor de Scandinavische landen


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende