3x De natuur ontdekken in Zweden

natuur zweden

Als mensen denken aan Zweden wordt er aan van deze 2 dingen gedacht: Ikea of de natuur. Zweden kent prachtige gebieden met kilometerslange wandelpaden, fietsroutes en ontelbare mooie plekken om compleet tot rust te komen. De natuur is overal ter wereld iets om te koesteren en waar wij met z’n alle van mogen genieten. Om die reden nemen wij een kijkje naar prachtige natuur in Zweden die je ontdekt moet hebben in je leven.

Värmland

Värmland is een prachtig natuurgebied dat zich bevindt bij de grens met Noorwegen in Svealand. Deze plek is ideaal voor een avontuurlijke vakantie of juist om heerlijk uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur. Het landschap is Värmland bestaat uit meerdere meren, rivieren, heiden, bossen, heuvels en moerassen. Meer dan 60% van dit natuurgebied bestaat uit bebost gebied. Verstrekt over het gehele gebied liggen er meer dan 10.000 meren. Deze meren zijn kenmerkend voor dit prachtige landschap. In de bossen van Värmland bevinden zich verschillende diersoorten waaronder lynxen, beren en elanden.

Värmland is onder te delen in 3 interessante gebieden: het noordelijke deel beschikt over ruige natuur en skipistes, het westen beschikt over de mooiste natuur gebieden om helemaal tot rust te komen na je opleiding mediator worden en in het zuidelijke deel ligt het wonderschone Vänermeer. Värmland is een prachtig om te ontdekken voor iedere natuurliefhebber. Of je nou liever een actieve vakantie wilt vol met wandelingen en fietstochten, of in alle rust wilt genieten, het kan in Värmland.

 

Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen is een walhalla voor de outdoor liefhebbers. De mooie natuurlijke bezienswaardigheden nodigen je uit om een actieve vakantie te beleven in dit gebied. De ongerepte natuur in dit landschap kenmerkt zich door de uitgestrekte bossen en meren. Jämtland Härjedalen is het land van het noorderlicht, winterzon en de midzomer. In de uitgestrekte bossen leven onder andere wolven, elanden en rendieren.

In dit wonderschone gebied kun je één worden met de natuur. Zo kun je gaan hiken in de Jämtland Triangle vol onaangetaste bergen, de Helags beklimmen tot een hoogte van wel 1820 meter of een wandeling maken richting de Ristafallet, een prachtige waterval. In Jämtland Härjedalen is genoeg te beleven voor een wandelaars en fietstoeristen, maar voor mensen die liever ontspannen tijdens hun vakantie in de natuur, zit Jämtland Härjedalen vol met locaties waar je in alle rust kunt genieten van de natuur.

 

Dalarna

Dalarna is een wonderschoon gebied gelegen in centraal Zweden. Op enkele uurtjes rijden van Stockholm is dit pareltje, dat ook wel bekend staat als het hart en ziel van Zweden, te vinden. Alles van de typerende rode huisjes met witte kozijnen aan het meer tot elanden en honderden kilometers uitgestrekte bossen, is te vinden in Dalarna. In Dalarna zijn veel wisselende landschappen te zien in korte tijd. Zo heb je de liefelijke en heuvelachtige omgevingen in het zuiden en midden die uiterst geschikt is voor wandelaars en fietser. Terwijl het noorden een stuk ruiger en wilder is en zelfs bergen te vinden zijn.

De natuur in Dalarna is verdeeld over 3 nationale parken: Fulufjällets Nationalpark, Töfsingdalens Nationalpark en Färnebofjärden. Hiervan is Fulufjällets Nationalpark het meest bezochte om zijn toeristenattractie: de Njuperkärs waterval. Het mooie aan Dalarna is dat ieder seizoen zijn eigen charmes heeft. Het maakt niet uit of je Dalarna eenmaal in de winter bezoekt en de volgende keer in de zomer. De ervaringen zijn compleet anders, en dat is het mooie van dit prachtige stukje Zweedse natuur. Het landschap en de rijke historie inspireren toeristen om dicht bij de natuur te komen en even weg te zijn van alles.

Scandinavië kent nog veel meer plekken waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Zo heb je het bijzondere natuurfenomeen Saltstraumen in Noorwegen of Delsjön, het wandelgebied van Göteborg die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken!


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende