Last minute op herfstvakantie? Ga naar Zuid-Jutland!

Zuid Jutland Fika Magazine

Morgen begint voor een groot deel van Nederland de herfstvakantie. Mocht je nou nog geen plannen hebben om op vakantie te gaan, maar wil je er wel graag even tussenuit? Dan hebben we een fijne last minute tip voor je: Zuid-Jutland. Die regio is, net zoals Noord-Jutland, de perfecte herfstbestemming. Zowel met, als zonder kinderen.

Ideale bestemming

Waarom het zo’n ideale last minute bestemming is? Zuid-Jutland ligt op slechts 600 kilometer rijden van Utrecht, net over de grens van Duitsland. Lekker dichtbij dus! De regio wordt aan weerszijden aangeraakt door de zee, in het westen door de Noordzee, in het oosten door de fjorden van de Oostzee. Wat je allemaal kunt doen tussen deze twee wateren? We geven je vijf tips!

Safari door de Deense Wadden, foto’s door VisitRømø

Zuid-Jutland Fika Magazine

Safari

Ga op safari door de Deense Wadden en spot de bijzonderste diersoorten; van zeehonden tot oesters en indrukwekkende vogels.

Dybbølcenter

Niet zo’n waterliefhebber? Duik dan de geschiedenis van Denemarken in in het Historiecenter Dybbøl Banke: hier verloren de Denen de slag tegen de Pruisen. Waan je als soldaat in het kamp dat in het centrum is gebouwd, en beleef zo een levende geschiedenis.

Zuid-Jutland Fika Magazine

Koffietafel

Als Zuid-Jutland ergens om bekendstaat, dan is het wel de koffietafel (Sønderjysk Kaffebord), oftewel: een tafel die volstaat met de heerlijkste taarten. Doorgaans betekent dit (minimaal) zeven soorten zacht gebak en zeven soorten hard gebak. De koffietafel is ooit in het leven geroepen om de Deense cultuur in stand te houden toen de regio onder Duits grondgebied viel, en is nog altijd ontzettend populair. Hij wordt op veel plekken geserveerd, maar houdt er wel rekening mee dat je moet reserveren.

Universe

Plezier combineren met educatie? Dat doe je bij amusementspark Universe. Zowel kinderen als volwassenen leren hier op een laagdrempelige manier over natuurwetenschappen en technologie. Bouw waterraketten, rij op een Segway of til een auto op.

Zuid-Jutland Fika Magazine

Universe, foto door Niclas Jessen

Legoland

Tja, en ten slotte mag Legoland natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Dit themapark is misschien wel de grootste trekpleister van Zuid-Jutland en ligt vlak bij het vliegveld van Billund (waar je doorgaans ook op vliegt als je naar Aarhus gaat). Leuk voor zowel jong als oud.

Wil je meer informatie over Zuid-Jutland? Neem dan een kijkje op de website van VisitDenmark!

Omslagfoto: Niclas Jessen, VisitDenmark


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende