Gek op het strand? Dan is deze Deense bestemming iets voor jou!

Hvide Sande Fika Magazine

Bij mooie stranden denken veel mensen aan tropische bestemmingen. Maar dat er ook in het noorden van Europa schitterende stranden te vinden zijn, is niet altijd bekend. Ook Denemarken kent flink wat natuurschoon aan de kust, waaronder Hvide Sande (letterlijk: wit zand), een strook die tussen de Noordzee en het Ringkøbing Fjord in ligt. Een plek die vooral de watersportliefhebber niet mag overslaan. Wij geven je vandaag vijf tips voor dit fijne stukje Denemarken, dat zowel in de zomer- als in de winterperiode de moeite waard is.

Ringkøbing Fjord

De bekendste ‘bezienswaardigheid’ in Hvide Sande is het Ringkøbing Fjord, een van de grootste fjorden van het land. Het is zo’n dertig kilometer lang en twee à drie meter diep. Vissers komen hier goed aan hun trekken, en mensen die liever op kalm water zitten dan de wilde golven van de Noordzee betreden.

Hvide Sande Fika Magazine

Watersport in Hvide Sande

Het is op dit moment misschien wel het laatste waar je aan denkt – een duik nemen in het water is in de winter ook zwaar af te raden – maar de voorpret van de zomervakantie kan niet vroeg genoeg beginnen wat ons betreft. In Hvide Sande kunnen watersporters hun hart ophalen. Zo zijn er doorgaans veel windsurfers te vinden, maar ook kitesurfers zoeken Hvide Sande maar wat graag op. Ben je nog niet zo’n ervaren watersporter, maar wil je het wel leren? Bij Surffarm kun je verschillende cursussen volgen van een paar uur tot meerdere dagen.

Hvide Sande Fika Magazine

Surffarm

Fietsroutes

Niet zo’n waterrat of bezoek je Hvide Sande in de koudere seizoenen? Dan zijn de fietsroutes in wellicht meer aan jou besteed. In de omgeving kun je op meerdere plekken fietsen huren (of je neemt ze natuurlijk zelf mee uit Nederland als je met de auto reist). Volg bijvoorbeeld de The Birds’ Bay Cycling Route, die maar liefst vierhonderd kilometer lang is. Deze route neemt je – zoals de naam al verklapt – mee door een omgeving die wordt gedomineerd door vogels.

Lyngvig vuurtoren

Het blijft toch een soort magische aantrekkingskracht: vuurtorens. In Hvide Sande vind je Lyngvig. Deze vuurtoren heeft een prachtige ronde trap en torent maar liefst achtendertig meter boven de grond uit. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk prachtig, met een panorama over zee, het fjord en het aangrenzende land. Het voormalige huis van de vuurtorenwachter is omgetoverd tot een café annex winkel, een heerlijke plek om van een koffietje of warme choco te genieten. Je hebt een toegangskaartje nodig voor de vuurtoren, maar kinderen onder de achttien mogen gratis naar binnen.

Hvide Sande Fika Magazine

Hvide Sande Fika Magazine

Strandgaarden Museum

In een voormalige boerderij is het Strandgaarden Museum gevestigd. Een boerderij die het verhaal vertelt van vervlogen tijden. Je ziet hoe de boerderij in het verleden gebruikt werd, maar ook hoe schepen de zee opgingen. Erg interessant voor zowel jong als oud!

Meer informatie over Hvide Sande? Neem dan een kijkje op de website van Hvide Sande!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende