Zo onderscheid Scandinavische mode zich

Scandinavische mode

We weten allemaal dat Parijs, Milaan, Londen en New York behoren tot het mekka van de modewereld. Maar langzaam maar zeker komt er een nieuwe stad bij: Kopenhagen. Lees het artikel verder om erachter te komen waarom Kopenhagen deze beroemde modehoofdsteden kan bijhouden.

Scandinavië mode

Evenals Kopenhagen lijken ook andere Scandinavische landen een goeie smaak voor mode te hebben. Scandinavische modestijlen zijn vergelijkbaar met Scandinavische interieurstijlen. Beide stijlen hebben veel overeenkomsten; ze vertegenwoordigde beide zowel duurzaamheid als minimalisme. Daarnaast maken Scandinavische ontwerpers veel gebruik van neutrale kleuren en rustige patronen.

Dit is wat Scandinavische mode definieert

Een ander kenmerk van de Scandinavische modestijl is de duurzaamheid. Dat de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is, is al lang bekend. Kleding wordt zelden duurzaam geproduceerd of hergebruikt. Derdewereldlanden hebben daardoor bergen kleding, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een misvatting dat je tonnen kleding met gaten of scheuren kunt hergebruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid water die gebruikt wordt om kledingstukken te maken. Er is ongeveer 2.700 water nodig om een ​​T-shirt te maken! De textielindustrie is verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de wereldwijde schoonwatervervuiling. Daarnaast is 35% van de belangrijkste microplastics die in het milieu terechtkomen, afkomstig van het wassen van synthetische kleding. Tot slot is de mode-industrie naar schatting verantwoordelijk voor 10% van alle CO2-uitstoot. Dit overtreft de uitstoot van alle internationale lucht- en scheepvaart samen. Copenhagen Fashion Week lanceert een driejarenplan om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Als je naar de grootse problemen kijkt, met betrekking tot vervuiling door de mode-industrie, is het logisch dat de duurzame benadering van de Scandinavische mode een hit zou worden.

De laatste modetrends op een rijtje

Niks is meer vervelend dan het achterlopen op de laatste modetrends. Zeker na het lezen van modeartikel hoop je een beetje meer op de hoogte te zijn. Maak je geen zorgen, we hebben de laatste modetrends even op een rijtje gezet:

  1. Kleurrijke kleding – kleurrijke kleding is elk kaar even populair. Vooral in de lente en zomer zijn kleurrijk en minimalistische helemaal in. Een marc cain jurk benadrukt deze stijl erg goed.
  2. Doorzichtige kleding – doorzichtige kleding of ‘see-through’ wordt steeds populairder. Houdt blootstelling minimaal en subtiel of zo toch nog klasse en stijl te behouden. Hou tot slot rekening met de kleur van je onderkleding wanneer je deze draagt.
  3. Double denim – denim op denim is voor sommige mensen een echte no-go. Toch is tweedelige spijkeroutfit steeds vaker terug te vinden op de catwalk.

 

 


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende