Dit hotel in Noorwegen heeft regen als thema

Zander K Hotel Bergen Fika Magazine

De meeste mensen hopen tijdens een citytrip op een stralend zonnetje. Steden zien er toch een stuk minder gezellig uit als er regen met bakken uit de hemel komt vallen, en het maakt het leven ook gewoon een stuk gemakkelijker als de zon goed z’n best doet. Helaas kun je in Scandinavië nooit echt rekenen op stralend weer – het is nu eenmaal nogal wisselvallig – en zeker tijdens een bezoekje aan het Noorse Bergen kun je maar beter je regenjas inpakken. En precies dit weertype inspireerde designstudio Claesson Koivisto Rune om het Zander K Hotel in de stad volledig in regenthema in te richten.

Regen

Wat een hotel met regenthema inhoudt? Denk aan heel veel tinten blauw, beton, marmer en houten details. Verlichting van Arne Jacobsen, stoelen van Thonet krukken van Artek en op maat gemaakte meubelen ontworpen door Claesson Koivisto Rune zelf. De Zweedse illustrator Jesper Waldersten voorzag het hotel van regensymbolen.

zander k hotel bergen Fika Magazine zander k hotel bergen Fika Magazine zander k hotel bergen Fika Magazine zander k hotel bergen Fika Magazine

Zander K Hotel

Bekijk meer foto’s en informatie op de website van het hotel.

Bron: Nordic Design
Fotocredits: Zander K Hotel

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende