Wefood: eerste no waste supermarkt in Kopenhagen

wefood supermarkt in Kopenhagen

Goed nieuws! Afgelopen week zijn de deuren van de allereerste no waste-supermarkt in Kopenhagen opengegaan. Wefood, zoals de winkel heet, gaat de strijd aan tegen voedselverspilling.

Over de datum

De producten die in de supermarkt liggen zijn (bijna) over de datum, maar kunnen nog prima geconsumeerd worden. Ook liggen er producten in de schappen die een verkeerd etiket hebben gekregen of beschadigd zijn, en dus niet ‘goed genoeg’ zijn voor de reguliere supermarkt. Het initiatief werd (deels) gefinancierd door middel van een crowdfundingsactie en wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Goedkopere supermarkt in Kopenhagen

In Denemarken wordt maar liefst 700.000 ton voedsel per jaar weggegooid. Volgens de Eva Kjer Hansen, de Deense minister van Voedsel en Milieu, is Wefood een goede stap in richting van de strijd tegen verspilling. De producten van Wefood zijn tevens ook een stuk goedkoper. Je betaalt zo’n 30 tot 50 procent minder dan in de reguliere Deense supermarkten.

wefood supermarkt

Wefood supermarkt in Kopenhagen

wefood

We zijn benieuwd wanneer de volgende vestigingen zullen openen!

Adres:
Amagerbrogade 151


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende