Uppgrenna Naturhus: duurzame spa in Zweden

Dit prachtige gebouw aan de oevers van het Zuid-Zweedse meer Vättern in Gränna is het Uppgrenna Naturhus: een spa die niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor de natuur. Daar houden we van.

Een deel van de spa lijkt een traditioneel Zweeds huis door de bekende rode, houten latjes, maar aan de andere kant doet het denken aan een enorme kas waar groenten in worden verbouwd. En dat was ook precies de bedoeling van architectenbureau Tailor Made. Ze wilden een zelfvoorzienend gebouw maken dat voedsel en warmte produceert in plaats van afval. Omdat bijna de helft van de spa bestaat uit een ‘kas’ worden er ook groenten en fruit geteeld, die worden gevoed door het afvalwater dat uit de spa komt. Ze ontwierpen het gebouw zo, dat het perfect zou passen in de omliggende natuur zonder af te hoeven doen aan het design. In het gebouw hebben ze een soort buitenklimaat gecreëerd zonder dat het in de winter koud wordt. Hoe cool is dat?!

Wij zouden maar wat graag plaatsnemen in de comfortabele gele stoelen met uitzicht over het meer. Wat vind jij van deze duurzame spa in Zweden?

Spa en kas

Spa in Zweden

Zweden

Roomed-groenten-verbouwen-spa-e1444657054977

Spa in Zweden

 

 

Één suggestie bij “Uppgrenna Naturhus: duurzame spa in Zweden

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende