Skigebieden Noorwegen: dit zijn de perfecte wintersportplekken

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Voor veel Nederlanders gaan de wintersportvakanties naar het zuiden van Europa: Oostenrijk, Frankrijk, Zuid-Duitsland. Allemaal populaire – en toegegeven, mooie – plekken om je ski’s onder te binden. Maar ook een wintersportvakantie naar Scandinavië verdient de aandacht. Want oh, wat zijn er veel mooie gebieden! Deze skigebieden zijn in Noorwegen meer dan de moeite waard.

1. Trysil

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

We beginnen maar meteen met de grootste. In Trysil staan maar liefst 40 liften en meer dan 70 kilometer aan afdalingen op je te wachten. Er zijn drie hellingen die door de liften met elkaar verbonden worden. Een gevarieerd skigebied.

2. Hemsedal

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Met 20 liften, 50 pistes en veel verschillende activiteiten voor jong en oud wordt het plaatsje Hemsedal vaak als beste skigebied bestempeld. Het gebied waarin Hemsedal ligt, wordt ook wel de Scandinavische Alpen genoemd.

3. Hafjell

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Tijdens de Olympische Winterspelen in Lillehammer in 1994 was het plaatsje Hafjell het decor voor de reuzenslalom en slalom. Het ligt op 15 kilometer van Lillehammer en is voor veel Noren een populaire wintersportbestemming. Je hebt beschikking over 30 pistes die in totaal 40 kilometer lang zijn.

4. Geilo

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Een van de oudste skigebieden in Noorwegen is Geilo. Je vindt er 40 pistes en vier terreinparken en kunt er uitermate goed skikiten.

5. Oslo Winter Park

Skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Het is misschien niet het grootste skigebied dat je ooit gezien hebt, maar bijzonder is het zeker. Het Oslo Winter Park ligt namelijk op slechts 20 minuten van het centrum van de Noorse hoofdstad. Hoe leuk is dat?! Kun je een stedentrip naar Oslo simpel combineren met een skitripje. Win-win!

6. Norefjell

skigebieden Noorwegen Fika Magazine

Iets verder van de Noorse hoofdstad ligt het skigebied Norefjell. Met prima afdalingen is ook dit een populaire skibestemming.

7. Voss & Myrkdalen

wintersport noorwegen fika magazine

Voss & Myrkdalen hebben gezamenlijk 19 liften en beide 22 pistes. Ook als je liever niet op de skis staat kun je je hier uitermate goed vermaken. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud.

8. Hovden

Wintersport Noorwegen Fika Magazine

Hovden is het grootste skigebied in Zuid-Noorwegen. Het ligt in het Setesdal en heeft 34 pistes, 10 liften en ruim 34 kilometer aan afdalingen.

9. Rauland

silkedalen_lightbox_image

In Rauland zijn er drie resorts met elkaar verbonden door een gratis skibus. Je hebt slechts 1 skipas nodig. Het is gezinsvriendelijk en biedt leuke bezigheden voor jong en oud.

Skigebieden Noorwegen

Ben jij wel eens op wintersport geweest in Noorwegen? En wat zijn jouw favoriete skigebieden?

Bron: Visit Norway
F
otocredits: Trysil (trysil.no), Hemsedal (hemsedal.com), Hafjell (hafjell.no), Geilo (visitnorway.no), Oslo Winter Park (oslovinterpark.no), Norefjell (nordichoicehotels.com), Voss & Myrkdalen (myrkdalen.no), Hovden (skiresort.info), Rauland (rauland.org)


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende