Scandinavische Pasen: last minute decoratie- en foodtips

Scandinavische Pasen

Ben je de laatste dagen druk geweest en heb je geen tijd gehad om na te denken over wat er op tafel komt tijdens Pasen? Geen zorgen, wij geven je vandaag nog wat last minute inspiratie voor een Scandinavische Pasen!

Minimalistische decoratie

Weg met de felgekleurde, geelgroene paasversiering, ook de decoratie doen de Scandinaviërs in stijl. Haal bij de bloemist of op de markt nog even een paar mooie takken en zet ze in een grote vaas. Je kunt er voor de vorm nog wat versiering in hangen, zoals beschilderde eieren (zie hieronder) of uitgeknipte figuurtjes. Maar zoals voor zoveel dingen geldt: less is more.

Scandinavische paasdecoratie

Scandinavische paasdecoratie

Scandinavische paasdecoratie

Bron: Mitt Vita HusMa Maison Blanche, My Purple Area

Paaseieren beschilderen 2.0

Ga je echt full on Pasen vieren? Dan horen er natuurlijk ook beschilderde eieren bij. Ga voor een zwart-wit ‘kleurenpalet’ en je eieren zijn haast te mooi om te verstoppen! Je hebt vast nog wel ergens in huis een potje zwarte verf staan en speur in de supermarkt naar witte eitjes.

Paaseieren zwart wit

Scandinavische Pasen Paaseieren zwart wit

Paaseieren zwart wit

Bron: Godfather style, Nordic Day, My white obsession

Smørrebrød party!

Ook in Scandinavië zorgen ze er tijdens Pasen voor dat er genoeg lekkers op tafel komt. In Zweden serveren ze tijdens de lunch vaak een uitgebreid smörgåsbord (een traditionele Zweedse feestmaaltijd), met ingelegde haring en gemarineerde zalm. Wil jij ook eens iets anders op tafel zetten dan een standaard paasbrood? Maar gaat een uitgebreide smörgåsbord je iets te ver? Organiseer dan een smørrebrød party! Zet lekker veel verschillende soorten (rogge)brood op tafel en een uitgebreid assortiment aan toppings. Denk aan zalm, haring, avocado, rode bietjes, kaas en kruiden zoals dille. Iedereen kan zo zijn eigen broodje samenstellen en het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit. Wat wil je nog meer?! Green Kitchen Stories ging je al voor…

Scandinavische Pasen Smorrebrod

Heb jij nog wat goede last minute tips voor een Scandinavische Pasen? Laat het hieronder weten in de reacties!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende