Scandinavisch eten in Nederland? Dat doe je op niveau bij Bøg in Den Haag!

Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine

Ben je gek op het eten uit het hoge noorden? En dan met name uit Denemarken? Zou je alleen al voor de gastronomie een enkeltje die kant op boeken? Dan verdient restaurant Bøg in Den Haag een plek op je eetlijst. Bøg werd in 2014 door Peter Sørensen geopend en is een Scandinavisch restaurant in Nederland, waar je je voor even in nordic sferen waant. Fika Magazine prikte er onlangs een vorkje en doet verslag.

Scandinavisch restaurant in Nederland

Als we op vrijdag vroeg op de avond aanschuiven in het restaurant aan de Prinsenstraat in Den Haag is het nog lekker rustig. Maar dat verandert snel; binnen no-time zit het restaurant vol met liefhebbers die komen voor het zes- of achtgangenmenu. Groenten of vlees en vis, dat is de keuze die je hebt. Voor de rest laat je je verrassen door de chef. En dat is absoluut niet erg, want Remi – die niet alleen in de keuken de hoofdrol speelt maar ook de borden in zijn hand neemt om ze uit te serveren – is het koken op hoog niveau niet vreemd.

Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine

Tongstrelende gerechten

Remi zoekt, zoals hij het zelf zegt, contrasten in zijn gerechten. Hij weet – samen met zijn sterke team – de fijne kneepjes van de new nordic cuisine perfect te verwerken in de gerechten, die ze koken, roken, pekelen en fermenteren. Wij kiezen voor het vegetarische zesgangenmenu. In rap – maar perfect – tempo komt het ene na het andere tongstrelende gerecht op tafel. We genieten van biet met hazelnoot en peer, een moderne versie van de waldorfsalade (met knolselderij, walnoot en appel), een perfect gekookte eendeneidooier met pompoen en lavas (maggiplant) gevolgd door winterpeen met citroentijm en pompoenpit. Voor het nagerecht van aardpeer, chocolade en hazelnoot op tafel komt verrast Remi ons met skyr, citroen en salmiak. Zoals je kunt lezen: verrassende ingrediënten die nog verrassendere smaakexplosies opleveren.

Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine

Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine

Scandinavisch restaurant in Nederland Fika Magazine

Nordic prijskaartje

Aan de Scandinavische menu’s hangt ook een nordic prijskaartje; je bent € 58 voor zes gangen kwijt en als je je diner vergezeld van een bijpassend wijnarrangement tel je daar nog eens € 32 voor een kleine glazen en € 40 voor grote glazen bij op. Een achtgangenmenu is € 72, maar dat is enkel geschikt voor vlees- en viseters. Geen budgetdiner dus, maar alle euro’s meer dan waard. Bøg is dinsdag tot en met zaterdag van 18:30 – 23:00 geopend. Het is – zeker in het weekend – aan te raden om te reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van het restaurant.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende