Deze app uit Finland gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

resq club Fika Magazine

Tuure Parkinnen uit Finland is in korte tijd een bekend en succesvol man geworden. In januari 2016 startte hij zijn idee om onverkochte maaltijden van restaurants voordelig te koop aan te bieden via een smartphone-app. Zijn bedrijf heet ResQ Club en heeft inmiddels 60.000 gebruikers. Het is natuurlijk zonde als niet-verkochte restaurantmaaltijden in de vuilnisbak belanden. Niet alleen smullen wij graag voordlig mee met voedsel dat is bereid door professionals, ook wordt het milieu erdoor geholpen als eten niet wordt weggegooid.

Korting

De 29-jarige Parkinnen heeft restaurants gevraagd om niet-verkochte maaltijden te koop aan te bieden via zijn app. In Finland worden de overgebleven lunches en diners aangeboden als afhaalmaaltijden, voor een prijs die gemiddeld bijna veertig procent lager ligt dan in het restaurant. De horeca-uitbaters kunnen overigens zelf de prijs en de korting bepalen. Over zichzelf zegt Parkinnen: “Ik ben zakenman, schrijver, spreker en probleemoplosser. Ik krijg er een kick van om nieuwe oplossingen te vinden. Ik wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen en dan manieren vinden om belangen af te stemmen en de samenwerking te vergemakkelijken”.

ResQ Club

In 2016 zijn ruim 100.000 maaltijden bespaard gebleven. ResQ Club startte in mei in Estland en Zweden en wij hebben twee keer met tevredenheid gebruik gemaakt van de service. In augustus vorig jaar is de app ook in Nederland geïntroduceerd.

ResQ Club Fika Magazine

Tekst: Karin Schröder
Fotografie: Karin Schröder & ResQ Club


Karin Schröder
Karin Schröder is een paar maanden per jaar in Scandinavië. Ze heeft in Kopenhagen gewoond en haar man is geboren in Zweden. In de zomer varen ze over de noordelijke wateren.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende