7 redenen waarom Noord-Noorwegen de ultieme winterbestemming is

Noord-Noorwegen Fika Magazine

De afgelopen tien jaar is de populariteit van Noord-Noorwegen als noorderlichtbestemming flink toegenomen: er zijn maar liefst 378% meer nachten geboekt. Maar wat kun je allemaal doen tijdens een noorderlichtvakantie? Want dat je het natuurverschijnsel überhaupt spot is niet gegarandeerd en je wilt er toch een leuke vakantie van maken. We zetten een aantal tips voor je op een rij.

Overnacht in een ijshotel

In januari 2017 opende het Magic Ice Hotel in Tromsø haar deuren. Van de bedden tot de glazen: het hotel bestaat volledig uit ijs en sneeuw. Als dat geen bijzondere ervaring is…

Ga op walvissafari

Speurend over het wateroppervlak, op zoek naar uitstekende walvisvinnen of zelfs een sprong. Stap aan boord van een van de walvissafari’s en spot de wilde dieren in het echt.

Walvissafari Noord-Noorwegen Fika Magazine

Cruise op een oude postboot

Voor de reiziger die het graag rustig aan doet. Cruise met de oude postboot Hurtigruten van Lofoten via Europa’s noordelijkste punt de Noordkaap naar Kirkenes bij de Russische grens en geniet onderweg van al het natuurschoon, wildlife maar ook de authentieke dorpen en steden die Noord-Noorwegen te bieden heeft.

Noord-Noorwegen Fika Magazine

Ga op koningskrab-safari

Ooit een krab gezien van 15 kilo met de afmeting van een kleine skippybal? In het oosten van Finnmark kun je deze delicatessen van oktober tot januari zelf vangen tijdens de rode koningskrab-safari. Geniet vervolgens van het krabbenvlees onder het genot van een glaasje wijn, brood en een huisgemaakte dressing. Een must voor de fijnproevers.

koningskrab Noord-Noorwegen Fika Magazine

Ontmoet de Sami

Van oktober tot april stellen de inwoners van Noors Finnmark, de Sami, hun lavvo’s open voor de buitenwereld. Omringd door sneeuw, bergen en de zee is het een perfecte plek om het noorderlicht te aanschouwen. Onder het genot van gedroogd rendiervlees en een warm kampvuur, vertellen de Sami hun verhaal.

Noord-Noorwegen Fika Magazine

Kus een wolf

Slapen tussen de wolven boven de poolcirkel? In de Wolflodge van het Polar Park in Narvik kan het! Om het avontuur nog mooier te maken staat je de volgende ochtend een heuse wolvenkus te wachten!

Outdoor citytrippen

Ook voor een stedentrip ben je in Noord-Noorwegen aan het goede adres! De grootste en bekendste bestemming hiervoor is Tromsø, gelegen op 350 kilometer boven de poolcirkel. Geniet van een fijn Noors diner voor je aan je noorderlichtsafari begint.

Noord-Noorwegen Fika Magazine

Vakantie naar Noord-Noorwegen

En, ga jij als de wiedeweer een vakantie naar Noord-Noorwegen boeken?

Bron: Visit Norway
Fotocredits (van boven naar beneden): lenanarvik/Foap, Asgeir Helgestad/Artic Light AS, C.H, Terje Rakke/Nordic Life, C.H, zettel/Foap – alle Visit Norway.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende