Must see: Rundetaarn in Kopenhagen

Rundetaarn in Kopenhagen

Er zijn van die toeristische attracties die je (zeker als je er al vaker bent geweest) liever ontloopt als je in een stad bent. De bekende Rundetaarn in Kopenhagen hoort absoluut niet in dat rijtje thuis. Iedere keer als je daar komt blijft de toren iets magisch hebben en het uitzicht vanaf de top is fenomenaal.

De Rundetaarn, letterlijke ronde toren, werd in 1642 in opdracht van Christiaan IV gebouwd. De toren was het eerste deel van het Trinitatis Complex: een kerk, universiteitsbibliotheek en sterrenwacht in één. De toren loopt in een spiraalpad omhoog en heeft dus geen traptreden of lift. Wanneer je halverwege de toren bent vind je de toegang tot de voormalige universiteitsbibliotheek. Tegenwoordig wordt deze ruimte als tentoonstellingszaal en souvenirwinkel gebruikt. Boven de bibliotheekzaal is de zogenaamde luidzolder, waar je historische voorwerpen kunt bekijken en de uit 1729 stammende balkenconstructie kunt zien. Wie doorwandelt naar de top van de toren komt bij de sterrenwacht terecht. Dit kleine, ronde gebouwtje op het dak van de toren wordt niet meer door professionele sterrenkundigen gebruikt, maar wel door amateurs. Vanaf hier heb je tevens prachtig uitzicht over Kopenhagen.

De entree van de Rundetaarn is 25 Deense kroon per persoon, wat ongeveer € 3,50 is. De toren is 362 dagen per jaar geopend voor bezoekers.

Adres:
Købmagergade 52a

Rundetaarn Kopenhagen

Rundetaarn in Kopenhagen

Rundetaarn Kopenhagen2

Rundetaarn

Één suggestie bij “Must see: Rundetaarn in Kopenhagen

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende