Ken jij het hippe Scandinavische merk MINT al?

MINT Sweden Fika Magazine

In Scandinavië zijn ze er maar wat goed in: mooie duurzame spulletjes ontwerpen. MINT is ook weer zo’n fijn merk. Mocht je jezelf of iemand anders willen trakteren op een speciaal sieraad dan is MINT een aanrader.

MINT

Welcome to MINT world where fantasy and reality live in harmony. MINT was created for those who love expressing themselves by constructing their own original style and defining their own trends’, zo is te lezen op de website. En inderdaad, de armbanden en kettinkjes die je op de website ziet, zijn toch net even bijzonderder dan de sieraden die je bij de reguliere ketens vindt. Hun stijlvolle accessoires worden bovendien geproduceerd onder behoorlijke arbeidsomstandigheden: in een veilige fabriek en zonder kinderarbeid, wel zo prettig. De sieraden variëren van zeer eenvoudig tot kettingen met hangertjes in de vorm van een vogel, dolfijn of watermeloentje. Zelf kocht ik de ketting die je hierboven op de foto ziet!

Ansichtkaarten

Naast sieraden kun je bij MINT terecht voor kleurrijke ansichtkaarten, die overigens niet helemaal mijn smaak zijn. Op de meeste staat een quote of een afbeelding van een ananas of iets dergelijks, niet bijster origineel. Wat ik wel weer heel leuk vind, zijn de greeting cards, dit is een combinatie van een kaart en een armband of kettinkje. Ze kosten € 17,99.

MINT Fika Magazine

Nederland

MINT heeft retailers over de hele wereld. Ook in Nederland, België en Duitsland zijn er al best wat adresjes waar je voor dit merk terecht kunt, zie daarvoor de website. Het kettinkje heb ik inmiddels al vaak gedragen en de kwaliteit blijft goed. Vaak gaan sieraden na verloop van tijd een beetje naar metaal ruiken of afgeven, maar deze ketting heeft dat helemaal niet. Erg fijn dus!

Wat is jouw favoriete Scandinavische (sieraden)merk?


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende