Nu in de bioscoop: re-release van Finse The Match Factory Girl (+ winactie!)

match factory girl fika magazine

Een van de bekendste Finse scenarioschrijvers en regisseurs is Aki Kaurismäki. In december stonden tien van zijn klassiekers een maand lang in het zonnetje in het Amsterdamse Eye. En sinds 4 januari draait de digitaal gerestaureerde film The Match Girl Factory (1990) in de bioscoop.

The Match Factory Girl

The Match Factory Girl is een zwarte komedie met een schitterende hoofdrol van Kati Outinen, die de verlegen, jonge Iris speelt. Iris zit gevangen in een uitzichtloze situatie. Ze woont nog thuis bij haar dominante, egoïstische ouders en werkt achter de lopende band in een luciferfabriek. Ook in de liefde wil het niet zo vlotten. Als ze eindelijk een man aan de haak heeft geslagen, raakt ze gelijk zwanger, maar wil de man in kwestie niets meer met haar te maken hebben. Voor Iris is de maat vol en is de tijd aangebroken om wraak te nemen.

match factory girl fika magazine

Bioscoop

Deze bijzondere film van Kaurismäki draait in een geselecteerd aantal bioscopen in Nederland. Kijk op de website van filmdistributeur Cinemien waar de film bij jou in de buurt draait.

Win 3x DVD-box van The Essential Five

Ben je gek op, of benieuwd naar, het werk van Aki Kaurismäki? Vul dan onderstaand formulier in. Je maakt dan namelijk kans op één van de drie DVD-boxen van The Essential Five, de vijf beste films uit Kaurismäkis oeuvre. In de box zitten:

  • The Match Factory Girl (1990)
  • Leningrad Cowboys Go America (1989)
  • The Man Without A Past (2002)
  • Le Havre (2011)
  • The Other Side of Hope (2016)
  • Door mee te doen aan deze winactie, schrijf ik mij automatisch in voor de nieuwsbrief van Fika Magazine (geen zorgen, we sturen je slechts twee keer paar maand een leuke update met het mooiste uit Scandinavië).


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende