MALM, BEKVÄM, BILLY: de betekenis van de populairste IKEA-namen

IKEA MALM VIKTIGT Fika Magazine

MALM, BEKVÄM, BILLY: ze staan in tal van Nederlandse huishoudens. Maar wat betekenen de namen van deze meubels van IKEA nu eigenlijk? We zetten vandaag een aantal van de populairste IKEA-namen, plus hun betekenissen, voor je op een rij.

MALM

We trappen af met misschien wel het populairste meubel: MALM. De letterlijke betekenis? Erts.

DUKTIG

DUKTIG, je weet wel, het speelgoedkeukentje van IKEA, betekent bekwaam. Hier worden de nieuwe topchefs geboren.

BEKVÄM

Net zoals MALM staat ook het BEKVÄM-krukje in ieder huis. In het Zweeds betekent BEKVÄM letterlijk comfortabel. Het krukje zit niet bepaald comfortabel, maar helpt je wel producten van de bovenste plank te toveren.

HEMNES

Echte Noorwegenliefhebbers kennen dit misschien wel. HEMNES (een collectie slaapkamermeubels) is namelijk een dorpje in Noorwegen.

KALAS

Je ziet ze op ieder kinderfeestje voorbijkomen: het felgekleurde plastic servies KALAS. Niet zo gek, want KALAS betekent feestje!

VIKTIGT

En wat dacht je van een van de recentelijk uitgebrachte limited collection VIKTIGT? Deze lijn betekent in het Zweeds belangrijk.

BILLY

En tot slot: Billy. Staat in ieder geval in ieder studentenhuis. Waar die naam vandaan komt? Nou, simpel: het is een populaire jongensnaam in Zweden.

Wat is jouw favoriete IKEA-meubel? En weet je de betekenis ervan?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende