Binnenkijker: het fantastische interieur van de Deense designer Malene Birger

malene birger fika magazine

Een hele tijd geleden haalden we de Scandinaviëspecial van het Nederlandse interieurblad Residence in huis. Daar stond onder andere het interieur van de Deense ex-modeontwerpster Malene Birger in. En dat is in een woord fantastisch. Helaas ligt het blad niet meer in de winkels, maar de binnenkijker is nog te zien op de website van Residence, en wij geven je daar een voorproefje van (klik hier om de volledige binnenkijker te zien).

Malene Birger

Malene woont en werkt in Londen vanuit huis. Ze heeft haar carrière als modeontwerpster ingewisseld en is tegenwoordig interior designer en kunstenaar met een eigen label, BIRGER1962. En dat is te zien in haar huis. Ze heeft door de jaren heen geweldige meubels verzameld, zie ze combineert met een indrukwekkende kunstcollectie en geweldige accessoires. Het 140 vierkante meter tellende huis staat vol met objecten, vormen, patronen, kunst, vloerkleden, sculpturen en uiteraard meubels. Het is alsof je een schatkist binnenwandelt.

Eclectisch

Birger noemt zichzelf een nomade. Ze neemt altijd objecten mee naar huis van haar verre reis, wat resulteert in een eclectische stijl in haar statige, Engelse huis. Kijk maar mee…

malene birger

Meer binnenkijkers?

Op deze pagina vind je alle binnenkijkers die zijn verschenen op Fika Magazine.

Bron: Residence NL
Fotografie: Birgitta Wolfgang


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende