Kijktip: portret van een hondenuitlater in Oslo

Vijf jaar geleden besloot de Britse Matt Hein dat het anders moest in zijn leven. Hij gooide het roer om en verhuisde naar Oslo.

Van bankier naar hondenuitlater
Matt had een goede baan in de financiële sector in Londen. Iedere ochtend stond hij voor zessen op om de trein van 06.20u naar zijn werk te nemen. Als hij een trein later – die van 06.30u – nam, dan moest hij een uur lang staan. Samen met tal van andere Londenaren stond hij zo vroeg op zodat hij voor zijn baas arriveerde aan het werk zou zijn. En hij zou pas weer naar huis gaan als de baas ook vertrok. Alles om je werkgever te laten denken dat je harder werkt dan hij. Gekkenwerk.

Matt besluit te stoppen met zijn werk. Na een sabbatical van twee jaar reist hij zijn Scandinavische liefde achterna en wordt hij hondenuitlater in Oslo.

De hele dag opgesloten
Ironisch genoeg laat hij nu dus de hele dag honden uit die de hele dag opgesloten zitten – door hun baasje. Matt leeft buiten in de natuur en kan zijn eigen dagen inplannen.

Het onderstaande, korte filmpje brengt zijn nieuwe leven prachtig in beeld. Matt sluit af met een mooie quote: “In het leven zul je vast en zeker falen in dingen. Dan kun je maar beter falen in iets dat je heel leuk vindt om te doen, dan falen in iets dat je vreselijk vindt, zoals een baan.” Zijn wij het helemaal mee eens.

Bron: NRC


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende