Hoffice: coworking 2.0

De laatste tijd vliegen ze je om de oren: aanbiedingen voor coworking spaces. Dit zijn plekken waar met name freelancers en zzp’ers een bureau kunnen huren om aan te werken – voor een aantal vaste dagen per maand, of variabel. Vooral mensen die normaliter (alleen) vanuit huis werken, zien dan eens iets anders dan de bekende vier muren en hebben wat leven om zich heen. Een populaire trend die nu nog een stapje verder gaat, namelijk met Hoffice.

Hoffice is een Zweeds initiatief waarbij mensen hun eigen huis aan kunnen bieden als coworking space. Nu denk je misschien, dat is toch precies hetzelfde als het traditionele coworken, maar Hoffice gaat verder. Nadat je je hebt aangemeld en je hebt aangesloten bij een groep bij jou in de buurt, spreek je een dag af om samen te werken. Aan het begin van de dag is er een moment van mindfullness waarbij iedereen zijn of haar doelen stelt voor die dag. Vervolgens gaat iedereen 45 minuten aan de slag met zijn eigen bedrijf en/of product. Na 45 minuten is het tijd voor een ‘speelkwartier’ en ga je met je groep een activiteit doen. Dit varieert van mediteren tot echte work-outs of gamen. Na de break van 15 minuten gaat iedereen weer aan de slag voor de volgende 45 minuten. Na drie rondes is het tijd voor een pauze en ga je gezamenlijk eten. Aan het einde van de dag vier je dat je hopelijk je doel hebt behaald en kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld nog een borrel te drinken.

Hoffice_infographic_horizontal

Goed zo’n structuur is natuurlijk handig om als voorbeeld te houden, maar iedere groep stelt zijn eigen regels en dagplanning op.

Wij vinden Hoffice een fantastisch initiatief en hopen dat het ook in Nederland uit zal breiden. Op dit moment kun je je in Nederland aansluiten bij een groep in Amsterdam of Den Haag. Op de website van Hoffice kun je zien dat het initiatief al steeds meer harten wint en vooral in Scandinavië zijn al een behoorlijk aantal home offices opgericht. Lijkt jou dit ook wel wat? Je kunt je hier aanmelden.

FREE USE WITH CREDIT AMRIT DANIEL FORSS 9 Hofficers working happily cramped together

Fotocredits: Amrit Daniel Forss


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende