Hoe creëer je een warm Scandinavisch interieur?

scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is erg in trek, vanwege de natuurlijke tinten kan je alle kanten op. Anno 2023 zien we niet alleen neutrale kleuren maar ook contrast. In de woonkamer mogen we spelen met verschillende kleuren, waarbij je de basis van neutrale kleurtinten altijd blijft zien. Door het toevoegen van een pasteltint of te durven spelen met donker en licht creëer je een sfeervol interieur, welke warmte en gezelligheid uitstraalt.

De kenmerken van een Scandinavische woonkamer

Een Scandinavische woonkamer kenmerkt zich door veel licht in huis, niet alleen de tinten hebben vaak een lichte kleur; er wordt ook goed gekeken naar de lichtval. Mochten de muren voorzien zijn van een kleur dan zijn dat vaak de muur welke zijn gericht op het Zuiden of het Westen, de schaduwrijke wanden hebben zeer lichte kleur zoals wit, beige of een hele lichte kleur bruin. Veel kleuren welke we zien verschijnen in deze interieurstijl is groen, wit, beige, bruin- en grijstinten.

Niet alleen herken je de woonstijl aan het kleurenpalet ook de inrichting heeft vaak duidelijke kenmerken. Zo zien we vaak een woonkamer inrichting met een rustige uitstraling, het interieur heeft een minimalistische uitstraling. Bij een minimalistisch styling wordt er vaak gewerkt met grote items, denk hierbij aan diverse meubels zoals een bank, eettafel of een grote hippe kamerplant. We zien woonaccessoires maar zeker niet te veel, hierbij is de uitspraak: Less is more. Decoratie mag zeker gezien worden maar in beperkte hoeveelheden, dit zorgt ervoor dat de rust in huis behouden blijft.

warm Scandinavisch interieur

Hoe zorg je voor een warm sfeervol interieur?

De opkomst van de kleur zwart in het interieur zien we ook steeds bij deze lichte woonstijl verschijnen, je kan de donkere kleur bijvoorbeeld verwerken in stalen deuren, kozijnen en of behang. Heb je ergens een saaie wand dan kan je met behang veel doen. Je kan heel de muur behangen of werken met muur decoratie woonkamer in de vorm van een cirkel. Rondingen zijn erg hip en ideaal om een muur te breken, ronde vormen zorgen voor een speels effect, vooral boven een hoekige bank of naast een vierkante bank. Cirkels zijn er in diverse materialen en maten, met een grote cirkel aan de wand creëer je een echte eyecatcher aan de muur.

Is zwart of antraciet niet jouw ding en wil je je behouden tot de basistinten groen, bruin, grijs en wit tinten dan kan je werken met lichte kleuren zoals pasteltinten. Pasteltinten zijn de zachte kleuren van het kleurenpalet, zoals licht roze, babyblauw en mintgroen, de kleuren zijn ideaal omdat pastel kleuren makkelijk te mixen zijn met elke interieurstijl. Wil je je woonkamer iets meer kleur geven dan zijn de zachte kleuren daar zeer geschikt voor. De uitgekozen kleur kan je als accentkleur toepassen en gebruiken voor accessoires en woonaccessoires, we zien de accentkleur vaak verschijnen in plaids, sierkussentjes, kaarsenhouders en vazen en potten. Wil je je woning een gezellige uitstraling geven dan zijn een paar accessoires genoeg om meer sfeer in huis te creëren.

 

Dit blog is geschreven door Linda Swinkels, ik heb een eigen lifestyle, woon, interieur en tuin blog, genaamd www.lindaschrijfthetop.nl. Daarin geef ik wooninspiratie over de woonkamer, badkamer en keuken en alles rondom huis. Zodat jij je huis en tuin kan inrichten met alle gelezen ideeën. Wil je me volgen dan ben ik te vinden op Facebook, Pinterest, Instagram en Twitter.

Lees ook


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende