Dit Scandinavische land is het gelukkigste land ter wereld

gelukkigste land ter wereld fika magazine

Dat de Scandinavische landen fantastische vakantielanden zijn, weten jullie natuurlijk. Maar naast toeristen hebben ook de inwoners niet te klagen over hun landen. In het World Happiness Report 2017 komt Noorwegen als gelukkigste land ter wereld uit de bus, gevolgd door Denemarken en IJsland.

Noorwegen, Denemarken, IJsland & Finland

Alleen Zweden ontbreekt in de top vijf gelukkigste landen ter wereld, want naast Noorwegen staan ook Denemarken, IJsland en Finland in de top vijf. Nederland staat op de zesde plaats en Zweden staat op een gedeelde negende plaats met Oostenrijk.

Gelukkigste land ter wereld

Nu vraag je je misschien af, waar wordt dat Happiness Report dan op gebaseerd? De Verenigde Naties – die het rapport ieder jaar uit brengen – zien zorg, vrijheid, vrijgevigheid, eerlijkheid, gezondheid, inkomen en goed bestuurd als belangrijke factoren van geluk.

Premier

De premier van Noorwegen vindt het een prettige bevestiging. ‘Jarenlang stond Noorwegen achter Denemarken op de lijst. Dat vertelde ik vaak in speeches tijdens diners. Nu moet ik een nieuwe speech bedenken.’

Fotocredits: Visit Norway

Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende