Filmtip: Turist

Vanaf aanstaande donderdag draait Turist in de bioscoop, een film van Ruben Östlund met in de hoofdrollen Johannes Kuhnke (die je misschien kent van Arven en Real Humans), Lisa Loven Kongsli en Kristofer Hivju (Game of Thrones). De film kwam als winnaar uit de bus op het Festival van Cannes voor de Un Certain Regard juryprijs. Ook werd de film genomineerd voor Beste Europese Film, Beste Europese Regisseur en werd-ie ingezonden voor de Oscars. Al met al een veelbelovende film.

Waar gaat-ie over?
Een Zweeds gezin is naar de Franse Alpen afgereisd voor een skivakantie. De zon schijnt en de sneeuwhellingen zijn spectaculair, maar tijdens een van de lunches worden ze overvallen door een lawine die alles op zijn kop zet. De gasten schieten in paniek alle kanten op en moeder Ebba roept haar man Tomas om hulp terwijl ze haar kinderen probeert te beschermen. In plaats van zijn gezin te redden, zet Tomas het echter op een lopen. Hoewel de lawine op tijd onder controle gebracht wordt en een ramp uitblijft, heeft Tomas’ instinctieve keuze grote gevolgen voor de rest van de skivakantie.

Ruben Östlund staat bekend om zijn humoristische en nauwkeurige weergaven van het menselijk, sociaal gedrag. Met zijn nieuwste werk Turist heeft hij een humoristische studie gemaakt over de rol van de man in het moderne gezinsleven. Een must see. 

Bekijk hier alvast de trailer:

 

turist_2014_poster


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende