DIY: Scandinavische interieuraccessoires

Scandinavisch interieur DIY fika magazine

Deze keer heb ik drie do it yourself-tips (DIY) voor Scandinavische interieuraccessoires voor jullie. Ze zijn niet alleen supermakkelijk, maar ook heel leuk om te maken! Gedroogde bloemen in minimalistische lijstjes zie je tegenwoordig geregeld bij Scandinavische woonwinkels, de Fins geïnspireerde winkel Juttu bracht me op het idee voor de planten in weckpotjes. Opgeleukte notitieboekjes kom je overal op Pinterest tegen, ik heb een paar schriften van een Scandinavisch tintje voorzien. Hieronder zie je foto’s van het resultaat en een korte beschrijving hoe je het aanpakt!

Gedroogde bloemen in een lijstje

Het drogen van een bloem tussen een doorzichtig glazen lijstje is simpel en elegant. Hoe verser en ‘sappiger’ het bloempje is, hoe mooier het eindresultaat! Je kunt overigens ook een takje, blad of veer gebruiken. Op de foto zie je hoe een bloemetje er bij mij na twee weken drogen uitziet.

DIY Scandinavisch interieur Fika Magazine

Planten in weckpotjes

Om nog wat meer natuur in huis te halen heb ik plantjes in weckpotten, voorraadblikken en koffieglaasjes van IKEA gedaan. Hieronder op de foto zie je er twee die ik in de vensterbank heb gezet, naast wat klassieke zwart-wit foto’s. Maar je zou er bijvoorbeeld ook eentje als pronkstuk op je koffietafel kunnen zetten, met een stapel mooie magazines ernaast.

Scandinavisch interieur DIY fika magazine

Geef je notitieboekje een make-over

Om een notitieboek te verfraaien, heb je eigenlijk alleen washitape en inspirerende plaatjes nodig. De mijne knipte ik uit een reisbrochure en een oude agenda, en ook op Pinterest is er natuurlijk altijd allerlei moois te vinden. Zelf vind ik plaatjes van hertjes altijd heel leuk!

scandinavische interieuraccessoires Fika Magazinescandinavische interieuraccessoires Fika Magazine

Benodigdheden

Fotolijstjes zonder lijst vind je tegenwoordig in steeds meer (woon)winkels. De mijne komt van Wunderkammer, een cadeauwinkel van Boekhandel ’t Stad Leest in Antwerpen. Maar ik heb ze bijvoorbeeld ook gezien bij Things I like Things I love in Amsterdam. (Weck)potjes en plantjes haal je vanzelfsprekend bij IKEA, het koffieglaasje was maar 0,39 cent in zit standaard in het assortiment. Echt een musthave! Voor eenvoudige notitieboeken en schriften slaag je altijd wel bij de Scandinavische winkels Søstrene Grene of Flying Tiger.

Scandinavische interieuraccessoires

Deze DIY’s voor Scandinavische interieuraccessoires kosten letterlijk nog geen vijf minuten en je kunt er zelf allerlei variaties op bedenken.


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende