De 9 mooiste noorderlichtbestemmingen in Noorwegen

Noorderlichtbestemmingen Fika Magazine

Hoe mooi de natuur in Noorwegen ook is in de zomer, tegen het noorderlicht, aurora borealis, kan weinig op. Omdat het noorderlichtseizoen weer in volle gang is (21 september tot 21 maart) delen we vandaag de 9 mooiste noorderlichtbestemmingen om het verschijnsel te bewonderen in Noorwegen.

Alta

Alta wordt als sinds 1899 de stad van het noorderlicht genoemd, vanwege het grootste noorderlicht-observatorium dat er in dat jaar werd gebouwd. In Alta kun je een nachtje in het Sorrisniva Igloo Hotel boeken, een hotel dat volledig uit ijs en sneeuw bestaat, en de noorderlicht kathedraal bezoeken.

Bodø

Een andere populaire stad is Bodø. Bodø ligt op een schiereiland en is omringd door bergen en is naast het fascinerende noorderlicht ook populair tijdens de poolnachtperiode. Dit bijzondere fenomeen is zeer geliefd bij fotografen.

De Lofoten

De Lofoten is een eilandengroep voor de kust van Noorwegen dat al 1000 jaar immens populair is onder vissers. In de winterperiode is dit namelijk dé plek om kabeljauw te vissen. De traditionele vissershuisjes doen het ook leuk bij toeristen, die overdag vooral gefascineerd zijn door de kleurveranderingen in de lucht. ‘s Nachts zie je hier het prachtige noorderlicht weerkaatsen in de zee.

Lyngen

Lyngen is een kleine gemeente in de provincie Troms. Vooral bij het Lyngenfjord heb je een adembenemende noorderlichtervaring.

Narvik

In Narvik stijgen 1700 meter hoge bergen uit de fjorden, wat het een prachtige omgeving maakt om te verblijven tijdens de noorderlichtperiode. Bezoek hier vooral het Polar Park in de nacht, waar je wilde dieren met het noorderlicht op de achtergrond ziet.

Senja

Senja wordt ook wel het sprookjeseiland van Noorwegen genoemd. Het twee na grootste eiland van Noorwegen is naast het noorderlicht ook populair onder toeristen die een walvissafari willen maken.

Svalbard

Svalbard, ook wel Spitsbergen genoemd in het Nederlands, is een eiland met ijs bedekte fjorden en gletsjers, hoge bergen en een unieke fauna. Van half november tot januari kun je hier het noorderlicht zelfs rond lunchtijd zien.

Tromsø

Tromsø is een typisch Noorse stad met een rijke culturele geschiedenis. Tromsø heeft de grootste collectie aan historische houten gebouwen in heel Noord-Noorwegen. Doordat het op 70° noorderbreedte ligt, zie je hier regelmatig het noorderlicht.

Vesterålen

Last but not least de eilandgroep Vesterålen. Ook hier beleef je een sprookjesachtig noorderlicht dat prachtig boven de bergen en oceaan schijnt.

Noorderlichtbestemmingen

Heb jij weleens een noorderlichtreis gemaakt?

Bron: Visit Norway
Fotocredits: Alex Conu/Visitnorway.com


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende