Waarom deze camera je beste vriend wordt tijdens jouw reis door het noorden

Canon g7x Fika Magazine

Ga je binnenkort een reis maken door een (of meerdere) van de Scandinavische landen en ben je nog op zoek naar een fijne camera? Zoek niet langer, want wij hebben het antwoord voor je: de Canon G7x (mark II). In dit artikel leggen we je uit waarom dit je beste vriend wordt tijdens jouw reis door het noorden.

Kwaliteit van foto én video

Foto’s maken we natuurlijk al jaren tijdens onze vakantie, maar de laatste tijd willen steeds meer mensen hun reizen ook op bewegend beeld vastleggen. Nu was het lange tijd zo dat je óf een camera had waar je goed mee kon filmen óf een camera waar je goede foto’s mee kon maken. Een combinatie van beide was lastig. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer camera’s die beide kwaliteiten wel in zich hebben, waaronder dus de Canon G7x. Zonder er een al te technisch verhaal van te maken, maakt de camera haarscherpe foto’s én video’s. Dus of je nu een prachtig uitzicht vanaf een Noorse berg wilt fotograferen, of een filmpje wilt maken als je door Stockholm aan het fietsen bent: het eindresultaat is met deze camera altijd goed.

Makkelijk in gebruik

Ben je geen professionele fotograaf en wil je zonder al te veel moeite aan de slag kunnen? Dan zit je met deze camera goed. Je hoeft ‘m niet op allerlei ingewikkelde manieren in te stellen; met de automatische stand schiet je prachtige beelden. Daarnaast kun je het schermpje omhoog klappen waardoor je je zelf kunt zien als je een selfie maakt, of je kunt de camera neerzetten voor een fraaie timelapse en van bovenaf bekijken of het shot nog een beetje goed is.

Compact

Je kunt natuurlijk prima video’s maken op een spiegelreflexcamera, maar echt handzaam is die niet. Zeker als je langere filmpjes wilt maken, wordt een spiegelreflex al vrij snel zwaar aan je handen en armen en dan is een compacte camera als de Canon G7x veel geschikter. Om ‘m extra vriendelijk in gebruik te maken, draaiden wij er ook nog een ministatief op, waardoor je de camera wat makkelijk vast kon houden tijdens het filmen en ‘m stabiel neer kon zetten.

Canon G7x in actie

Wil je nu wel weten wat het resultaat dan is van de Canon G7x? We hebben de camera tijdens onze reis door Scandinavië afgelopen juni grondig getest. Binnenkort verschijnt er een filmpje op ons Youtubekanaal waar we onze reis in een paar minuten samenvatten. Voor nu kan je de camerakwaliteit alvast bekijken in de huidige filmpjes.

Spotgoedkoop is deze camera helaas niet, maar je krijgt er dan ook veel voor terug: je haalt er namelijk een goede foto- en videocamera mee in huis. Bestel de Canon G7x via Bol.com.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende