Deze bibliotheek in Noorwegen werd uitgeroepen tot een van de 10 mooiste ter wereld

bibliotheek in Bodø Fika Magazine

Dacht je dat enkel grote steden als Kopenhagen, Stockholm en Oslo prijswinnende architectuur in hun bezit hadden? Dan heb je het mis. Ook het plaatsje Bodø, in het noorden van Noorwegen, heeft een troef in handen: hun bibliotheek werd door het online magazine Wired uitgeroepen tot een van de 10 mooiste. Tijdens ons bezoek aan de bibliotheek in Bodø, snapten we wel waarom.

Pilaar in de samenleving

Bibliotheken zijn uiteraard al zeer lange tijd belangrijke pilaren in samenlevingen. Maar nu steeds meer papier vervangen wordt door digitale versies, verdwijnen – zeker in de kleine plaatsen – veel bibliotheken. Toch wordt er door sommige gemeentes nog genoeg geïnvesteerd in hun bibliotheek zodat het een belangrijkste trekpleister blijft.

Bibliotheek in Bodø

Zo ook de bibliotheek in Bodø. Voor een stad met een kleine 50.000 inwoners, heeft deze Noorse plaats een geweldige bibliotheek. De bieb werd in 2009 ontworpen en telt maar liefst 20.000 vierkante meter aan oppervlakte. Het witte gebouw dient niet alleen als huis voor boeken; het is tevens een concerthal.

De ramen aan de voorzijde van het pand geven prachtig uitzicht over de haven en het water. Een plek waar je uren door kunt brengen. Kijk maar…

bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine bibliotheek in Bodø Fika Magazine

Tip

Tegenover de bibliotheek in Bodø worden in de haven dagelijks de lekkerste verse garnalen verkocht. De garnalen worden door de vissers direct uit zee gekookt en vanaf de boot verkocht. Verser dan dit ga je het niet krijgen!

bibliotheek in Bodø Fika Magazinebibliotheek in Bodø Fika Magazine

Wil je meer weten over Bodø? Neem dan ook vooral even een kijkje op de website van Visit Bodø.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende