Dit is de reden dat je Oslo in 2018 moet bezoeken!

best in travel oslo fika magazine

Ieder jaar stelt Lonely Planet een aantal Best in Travel-lijsten samen. Ze kauwen je alvast voor welke landen, steden en regio’s je in het nieuwe jaar moet en zal bezoeken. Voor 2017 pronkte Finland in de landenlijst; dit jaar moeten we volgens Lonely Planet allemaal naar de Noorse hoofdstad. Oslo staat namelijk in de Best in Travel stedenlijst!

Lonely Planet Best in Travel Oslo

Lonely Planet maakt de Best in Travel-lijsten om reizigers te inspireren voor nieuwe bestemmingen. Bestemmingen waar je misschien zelf niet zo snel op komt, of bestemmingen die juist zo ‘gewoon’ zijn geworden dat ze in een nieuw daglicht gezet moeten worden. Vrijwel ieder jaar staat er een Scandinavische bestemming in een van de lijsten en dit jaar is dat dus Oslo. Volgens de Lonely Planet is het namelijk tijd dat Oslo uit de schaduw stapt fan zijn populaire Scandinavische buursteden als Kopenhagen en Stockholm. In 2018 viert het Noorse koningspaar hun vijftigjarige huwelijk en dat is reden voor feest. Daarnaast bestaat het operagebouw in Oslo in 2018 tien jaar. Geen beter jaar om de stad te bezoeken dus.

Wat te doen in Oslo?

Volg je het advies van Lonely Planet op en ga je Oslo in 2018 (of misschien zelfs al iets eerder) bezoeken? We hebben alvast wat fijne tips voor de stad op een rijtje gezet!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende