Kjerringøy in Noorwegen: weg van de drukte

Faeröer Eilanden Fika Magazine

Toen we afgelopen juni onze treinreis door Scandinavië maakten, hadden we de eerste twee weken helemaal volgepland met allerlei steden. Dat hadden we bewust gedaan, want we houden ontzettend van de Scandinavische steden en zo konden we lekker veel tips verzamelen voor Fika Magazine. Maar na twee weken steden bezoeken, waren we ook wel even toe aan wat rust. Daarom kwam ons bezoek aan Kjerringøy in Noorwegen als geroepen. We laten je vandaag zien waarom ook jij dit stukje Noorwegen een keer moet bezoeken, nog voordat je oversteekt naar de Faeröer Eilanden.

Ga je naar de Faeröer Eilanden? Maak een stop in Kjerringøy!

Wie de oversteek maakt naar de Faeröer Eilanden, stapt doorgaans in Bodø op de Ferry. Veel langer dan een dag spenderen mensen niet in dit havenstadje en omgeving. Zonde, want ook hier is het goed toeven. Op een half uurtje rijden van Bodø ligt Kjerringøy, een kleine gemeenschap met slechts 350 inwoners. Om Kjerringøy te bereiken, moet je een ferry pakken. De rit ernaartoe en het eiland van Kjerringøy zelf zijn werkelijk prachtig. Het uitgestrekte landschap bestaat uit heel veel groen, schapen die nog vrolijk over de weg wandelen en schattige rode huisjes. Dit alles tegen het decor van schitterende bergen.

Faeröer Eilanden Fika MagazineFaeröer Eilanden Kjerringøy Fika Magazine

Rust, rust, rust

Op Kjerringøy is niet veel vermaak, dus het is de perfecte plek om even helemaal te ontspannen. Je kunt er fantastische wandelingen maken door de natuur en langs het water. Wij sliepen in het Kjerringøy Bryggehotell waar we ons eigen rode, houten huisje hadden (leuker dan dit wordt het niet!). Het huisje lag direct aan de steiger en de zonsondergang was er prachtig. We hadden verse vis uit Bodø meegenomen en konden zo onze eigen maaltijd samenstellen in ons huisje. Om de hoek van het Bryggehotell is nog een klein supermarktje waar we ontbijt voor de volgende ochtend konden halen.

Faeröer Eilanden Fika Magazine Faeröer Eilanden Fika Magazine Faeröer Eilanden Fika Magazine Faeröer Eilanden Fika Magazine

Visit Bodø

Ga je dus binnenkort naar de Faeröer Eilanden, vergeet dan vooral niet Bodø en Kjerringøy op je lijstje te zetten. Wil je meer weten over Kjerringøy en omgeving? Neem dan zeker een kijkje op de website van Visit Bodø, daar vind je allerlei informatie over wat je er kunt doen en hoe je er komt.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende