Agnes' Aanrader: Siggi's Skyr

Fransen hebben kwark, Nederlanders hebben hangop en de IJslanders hebben skyr. Volgens de uitleg op wikipedia is het ‘een zeer zachte kaas hoewel het qua textuur meer op yoghurt of kwark lijkt. Van origine is skyr een product dat de Vikingen ten tijde van de kolonisatie van IJsland vanuit Noorwegen mee naar IJsland hebben genomen.’

Goed, sindsdien is skyr een ontzettend populair product en zijn er veel IJslanders die er mee ontbijten. Een van die IJslanders verhuisde naar New York, waar hij zijn favoriete ontbijt nergens kon vinden. En dus besloot hij het zelf in zijn kleine New Yorkse keukentje te maken. Dit resulteerde in Siggi’s Skyr dat sinds de oprichting in 2004 ontzettend populair is geworden.

Siggi’s Skyr bevat (volgens origineel IJslands recept) geen toegevoegde conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen, zoetstoffen, smaakstoffen of kleurstoffen, en zijn gemaakt met melk van familiebedrijven die geen groeihormonen zoals rBGH gebruiken. Ook aan de verpakkingen is flink wat aandacht besteedt want die zien er uit om door een ringetje te halen. Helaas is Siggi’s Skyr nog niet in Nederland te koop, maar wel online te bestellen (met flinke verzendkosten).

Misschien moeten we maar een petitie opstarten om Siggi’s Skyr naar Nederland te halen?

Fotocredits: Nourished by Nutrition

Één suggestie bij “Agnes’ Aanrader: Siggi’s Skyr

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende