Aalborg, Kopenhagen & Reykjavik blijste steden van Europa

Fika Magazine blijste steden van Europa

De European Commission hield in januari een enquête over de kwaliteit van leven in Europese steden. Deze vragenlijst werd afgenomen onder de inwoners van honderden steden. De top drie van de blijste steden van Europa wordt ingevuld door maar liefst drie Scandinavische steden.

De enquête vroeg mensen naar hun tevredenheid op allerlei verschillende fronten: van sportfaciliteiten tot de kwaliteit van het openbaar vervoer. Uit de resultaten stelde de commissie een lijst op van de 19 blijste steden van Europa. Aalborg, Kopenhagen en Reykjavik voeren respectievelijk de lijst aan. Dit waren in het kort de resultaten:

Aalborg
72% zeer tevreden, 24% tevreden. De industriele stad in het noorden van Denemarken is niet bepaald bekend bij het grotere publiek. Facaliciteiten zoals een symphonieorkest, een goed aangeschreven universiteit en een prachtige waterkant maken het leven in Aalborg erg prettig.

Copenhagen
67% zeer tevreden, 28% tevreden. De hoofdstad van Denemarken heeft gelukkige inwoners, met slechts 5% die het leven iets minder leuk vinden in de stad.

Reykjavik
66% zeer tevreden, 31% tevreden. Reykjavik is de enige grote stad in IJsland. Het is een rustige, veilige stad omringd door prachtige natuur.

Ook Stockholm (plaats 16), Malmö (plaats 7) en Oslo (plaats 6) zijn op de lijst te vinden. Benieuwd welke andere steden tussen het rijtje staan? Bekijk de volledige lijst van de Europese Commissie hier. En ben je benieuwd wat een stedentrip naar zo’n ‘blije stad’ nou ongeveer kost? Bekijk het hier!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende