Deze Scandinavische steden zijn het fietsvriendelijkst!

fietsen in Kopenhagen

Om het jaar stelt Wired een lijst op met de twintig fietsvriendelijkste steden ter wereld. Het zal je niet verbazen dat onze eigen Nederlandse steden daarin voorkomen, maar uit de lijst blijkt dat ook fietsen in Scandinavië zeer goed te doen is.

Kopenhagen

In 2015 werd Kopenhagen uitgeroepen tot fietsvriendelijkste stad ter wereld, en op die plek staat de stad nog steeds! Hoewel Amsterdam in dat jaar nog op nummer twee eindigde, is de Amsterdamse hoofdstad inmiddels naar de derde plek gezakt, en is Utrecht omhoog geklommen naar de tweede plaats.

Fietsen in Scandinavië

Maar Kopenhagen is niet de enige Scandinavische stad die in de top twintig te vinden is. Zo staat de Zweedse stad Malmö op nummer vijf (6 in 2015), Helsinki op plaats achttien (nieuw in de lijst!) en Oslo is hekkensluiter op nummer twintig (ook nieuw in de lijst).

Innovatie

Steden maken kans op een plek in de top twintig fietsvriendelijkste steden als er niet alleen goede fietspaden in de steden liggen; er wordt ook gekeken naar innovatie. Wat doen de steden om het fietsklimaat te verbeteren? Kopenhagen is daar koploper in en ook Utrecht is flink aan het innoveren.

Wat vind jij de fijnste Scandinavische stad om op de fiets te stappen?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende