5 tips voor een winterse citytrip

sneeuwrecord in Stockholm

Ga jij binnenkort op citytrip naar een Scandinavische stad? Grote kans dat de temperatuur een stuk lager ligt dan in Nederland en dat de bodem bedekt is met sneeuw. Met deze vijf tips overleef je een winterse citytrip.

Waterdichte jas en schoenen
Omdat je waarschijnlijk geen ruimte in je bagage hebt voor 10 verschillende jassen van 10 verschillende stoffen, is het handig om een (wind- en) waterdichte jas aan te trekken. Want hoe leuk een wollen jas ook staat, als die eenmaal nat is, duurt het behoorlijk lang voordat-ie weer keurig opgedroogd is. Niet fijn. Hetzelfde geldt voor schoenen: als je voeten eenmaal koud zijn, dan krijgt de rest van je lichaam het ook koud.

Laagjes
Een van de voordelen van Scandinavische steden is dat ze het binnen – in restaurantjes en cafés – vaak lekker goed opstoken. Fijn, als je binnen komt wandelen, maar je kunt het daardoor ook binnen no-time té warm hebben in die wollen trui. Werk daarom met laagjes. Dan kun je binnen de boel uittrekken, maar loop je buiten niet te koukleumen. Oh, en het scheelt natuurlijk ruimte in je tas of koffer als je lekker veel over elkaar aan trekt.

Extra batterijen/powerbank
Door (extreme) kou kunnen de batterijen van apparaten zoals smartphones, tablets en cameras sneller leeglopen. Zonde als je net dat leuke adresje op je telefoon aan het opzoeken bent en de batterij is leeg. Neem daarom een powerbank mee, waarmee je je smartphone zonder stopcontact weer snel op kunt laden.

Drink water
Deze tip kwamen we tegen op We Are Travellers. Drink genoeg water. Je zou het misschien niet zeggen, maar ook als het zo koud is, heeft je lichaam vocht nodig. Dus naast die verwarmende alcoholische versnaperingen ook een aantal flesjes water leegdrinken.

Houd je huid gehydrateerd en smeer SPF
Net zoals de binnenkant van je lijf, heeft ook de buitenkant hydratatie nodig. Door de kou buiten en de droge lucht binnen krijgt je huid behoorlijk wat te verduren. Neem dus een lekkere vette dagcrème mee (waar niet te veel water in zit) en een potje vaseline. Dit voorkomt droge lippen en kun je gebruiken op plekken zoals schrale ellebogen en droge plekjes op je handen. Oh, en neem ook een hoge SPF mee! Dit vergeten nogal wat mensen in de winter, maar ook dan schijnt de zon en brengt-ie net zoveel schade aan als in de winter. Smeren dus!

Wat neem jij altijd mee tijdens een winterse citytrip? Of heb jij een ultieme tip? Laat het ons weten!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende