Venetië - Stockholm in art decostijl

Je kunt natuurlijk gewoon de NS Hispeed naar het hoge noorden pakken, maar wil je het echt bijzonder maken – en wat extra geld uitgeven – dan boek je een treinreis met de Oriënt Express. Moet je wel eerst even naar Venetië afreizen, maar alle moeite is het driedubbel waard.

De Oriënt Express is een van de meest romantische vervoersmiddelen die je je maar voor kunt stellen. Door het vintage uiterlijk van de trein waan je je even in de roaring twenties. Van deftige coupés tot volwaardige restaurants met kroonluchters aan het plafond: niets is te gek. Het personeel is prachtig gekleed in nette pakken en het uitzicht tijdens de reis maakt de reis geen moment saai.

De standaard reis van Venetië naar Stockholm (via Kopenhagen) duurt vijf dagen (vier nachten). Dat ziet er ongeveer zo uit:
Dag 1: De treinreis begint in de ochtend op het station van Venetië, Santa Lucia. Het personeel zorgt ervoor dat je koffers worden ingeladen en je kunt rustig rondkijken in de trein, hier ga je de komende uren doorbrengen. Dan is het al snel tijd voor de lunch, gevolgd door tijd voor je zelf. Later wordt er in de avond het diner geserveerd in de restaurantcoupé.

De treinreis begint in de ochtend op het station van Venetië, Santa Lucia.

Dag 2: Op de tweede dag word je wakker met uizicht op het prachtige landschap van Scandinavie. Je ontbijt wordt in je eigen cabine geserveerd, zodat je rustig kunt ontwaken. Na de lunch kom je aan in Kopenhagen, Hovedbanegård Station. Een transfer brengt je naar het Marriot Hotel waar je twee nachten verblijft, inclusief ontbijt. Genoeg tijd om de stad te ontdekken dus.

Dag 3: Na het ontbijt in het hotel kun je met een exclusieve tour de stad verkennen. De rest van de dag kun je zelf invullen. ‘s Avonds wordt er een bijzonder verrassingsdiner verzorgt op een geheime locatie.

‘s Avonds wordt er een bijzonder verrassingsdiner verzorgt op een geheime locatie.

Dag 4: Wederom ontbijt in het Marriot hotel om vervolgens in de ochtend op eigen houtje de stad te verkennen. In de middag brengt de transfer je terug naar het station, waar de Oriënt Express zijn reis vervolgt naar Stockholm. Ook tijdens deze reis staat er een lunch voor je klaar in het restaurant en ‘s avonds is er wederom voor een heerlijk diner verzorgd.

Dag 5: Op de vijfde en tevens laatste dag van de treinreis krijg je je ontbijt in je eigen cabine – je kunt zelf doorgeven hoe laat je gewekt wilt worden. In de middag zal de trein aankomen op het Centraal Station van Stockholm, waar je vervolgens geheel naar eigen wens je reis kunt voortzetten.

Het prijskaartje van deze bijzondere treinreis? Zo’n € 5.430,- per persoon. Inderdaad niet goedkoop, maar een mens mag dromen, toch? Bij de Fikaredactie staat-ie in ieder geval op de bucketlist. 

Orient Express

Bekijk ook de video van de Oriënt Express:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende