Rosendals Trädgård, Stockholm

Rosendals Trädgård Fika Magazine

Een van onze favoriete plekken in Stockholm is Rosendals Trädgård op het eiland Djurgården: een biologische open tuin, twee winkels én een gezellige plek om plaats te nemen voor een hapje en een drankje. Zeker op zonnige lente- en zomerdagen de perfecte plek voor een ontspannen middag.

De Tuin

Rosendals Trädgård heeft als grootste doel het grote publiek te laten zien hoe een biodynamische tuin eruit ziet. Daarom verzorgen ze cursussen, lezingen, workshops en tentoonstellingen met onderwerpen als milieu, tuinbouw, biologisch koken en tuinkunst. In de tuin vind je onder andere een boomgaard met zo’n 100 appelbomen, een wijngedeelte en een rozentuin met meer dan 100 soorten rozen. Sinds 1984 is de tuin een zelfvoorzienende stichting. Het geld dat de winkels en het café opleveren wordt gestoken in het onderhoud van de tuin.

Rosendals Trädgård Fika Magazine

Café

In één van de oude kassen op het terrein vind je het Kafé. Hier serveren ze warme en koude lunches, salades, broodjes, soepen en zoete lekkernijen. Elke dag wordt het menu verandert – meegaand met het seizoen – en wordt er gebruik gemaakt van biologische producten van de KRAV boerderijen en telers. Iedere ochtend leveren de boeren en telers verse groenten en fruit, waardoor een verse lunch gegarandeerd is. In het café serveren ze ook biologische wijnen en bieren van lokale producenten.

Rosendals Trädgård Fika Magazine Rosendals Trädgård Fika Magazine

Bakkerij

In 1998 werd op het terrein van Rosendals Trädgård een bakkerij gebouwd. Hier bakken ze iedere dag vers brood, taarten en andere zoetwaren, die vervolgens verkocht worden in Rosendals winkel en geserveerd worden in het café. In de bakkerij maken ze gebruik van biologisch bloem van de Saltå Kvarn boerderij, vlak bij Järna.

Rosendals Trädgård Fika Magazine

Plantjes

Bij de tuinwinkel neem je een beetje van Rosendals tuin mee naar huis. In deze kas verkopen ze namelijk tal van bloem- en plantsoorten, maar ook potten, hekwerk en hangmatten.

Rosendals Trädgård Fika Magazine

Winkel

De lekkernijen die je in het Garden Café geserveerd krijgt, kun je ook shoppen in de winkel. Naast het biologische brood en de zoetwaren vind je hier zelfgemaakte kruidenthee, kruidenolie, balsamico-azijn en notenmixen. Maar ook theedoeken, zeep, borden, vazen en andere ambachtelijke producten neem je mee als souvenir voor thuis.

Rosendals Trädgård Fika Magazine Rosendals Trädgård Fika Magazine

Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård
Rosendalsterrassen 12
SE-115 21 STOCKHOLM

Je kunt Rosendals Trädgård het beste bereiken door tram 7 te nemen van Sergels Torg naar Waldemarsudde. Stap uit bij Bellmansro. Vanaf hier is het nog ongeveer 5 minuutjes lopen. Kijk op de website van het OV voor meer info.

Tip: maak ook nog een rondje (te voet of met de fiets) door het naastgelegen park, een heerlijke oase van rust.

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende