Knot kussen van Design House Stockholm

knot kussen design house stockholm

Soms kom je van die items tegen waarvan je er direct een hele berg in je huis wilt gooien. Zo ook deze kussens van Design House Stockholm. De IJslandse Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir ontwierp ze en gaf ze de naam Knot mee.

Ragnheiður heeft er lang over gedaan voordat de Knot de Knot was. Vijf jaar geleden schoof ze voor het eerst achter de naaimachine toen ze ging experimenteren met ‘buisvormig breien’. Ze wilde een teddybeer met ellenlange ‘benen’ breien en zocht naar een efficiënte manier om alle benen met elkaar te verbinden, zonder ze allemaal met te hand aan elkaar vast te moeten maken. Ze bleef over met een grote knoop gebreide benen: ‘Als kind zat ik bij de scouting. Ik was erg goed in knopen’. Dat is iets wat zeker is, want mooiere knopen dan het Knot kussen kennen we niet.

Inmiddels heeft Design House Stockholm de kussens in productie genomen en langzaamaan zullen ze voor € 99 in de winkels verschijnen. Je bestelt ze hier alvast.

knot kussen design house stockholm1 knot kussen design house stockholm2 knot kussen design house stockholm3

Bron: Nordic Design
Foto’s: Jonas Lindström


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende