3 tips om je standaard IKEA keuken een upgrade te geven

IKEA keuken upgrade fika magazine

Dat we hier bij Fika Magazine groot fan van zijn IKEA heb je vast al gemerkt (bekijk anders deze berichtjes maar even). Voor een klein prijsje kun je je huis inrichten en de meubelgigant gaat ook nog eens goed mee met de tijd. De IKEA keuken is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden en wordt in het huis van menig starter geplaatst.

Maar, hoe leuk de keukens van IKEA ook zijn: soms wil je net even wat persoonlijkers, en niet het gevoel hebben alsof je in de keuken van je buurvrouw of zus staat die dezelfde keuken heeft. Daarom geven we je vandaag drie tips hoe je je standaard keuken een upgrade kan geven en ‘m net iets persoonlijker maakt.

1 De kastjes

Het grootste gedeelte van je keuken bestaat uit kastjes. Dus voor een grote verandering in één klap, pak je die aan. Dat kan tegenwoordig op verschillende manieren, maar een van de mooiste is misschien wel met frontjes van Superfront. Dit Zweedse bedrijf maakt frontjes voor keukenkastjes, badkamerkasten, kledingkasten en ga zo maar door. En, allemaal op standaard IKEA-maten. Handig!

Superfront IKEA keuken Fika magazine

2 De handgrepen

Dan de handgrepen. Die zijn vaak behoorlijk saai. Gelukkig zijn ze doorgaans makkelijk te vervangen en kun je op een goedkope manier je keuken een upgrade geven. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

upgrade ikea keuken fika magazine

3 De keukenkraan

En tot slot: probeer zo veel mogelijk van het saaie roestvrijstaal, aluminium of messing te vervangen. En dan bedoelen we natuurlijk niet meteen je oven of je wasbak (want dan kan het behoorlijk prijzig worden), maar bijvoorbeeld je kraan. Doe dit sowieso ook met je accessoires, want een rvs opbergbakje of zeeppompje is nou eenmaal niet zo spannend.

upgrade ikea keuken1 fika magazine

IKEA keuken

Heb jij een IKEA keuken? En zo ja, heb jij ‘m al een upgrade gegeven?

Bron afbeeldingen: Pinterest

2 suggesties bij “3 tips om je standaard IKEA keuken een upgrade te geven
  1. Patricia zegt:

    Hoi!
    Wij hebben pas onze Ikea keuken een upgrade gegeven. Hij was intussen alweer 15 jaar oud (kwaliteit, dat zie je maar weer!) Gelukkig waren we nog net op tijd om via Ikea zelf nieuwe keukenkastfrontjes te bestellen van het oude keukensysteem. Voor ruim 200 euro hebben wij nu een strakke zwarte keuken ipv een landelijke creme keuken, heel blij mee!Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende