Binnenkijker: hoe bijzonder is dit huis in Noorwegen?!

huis in noorwegen fika magazine

Op Fika Magazine hebben we al heel wat fijne binnenkijkers gedeeld, maar zo bijzonder als dit huis in Noorwegen is er nog niet een online verschenen. Het huis, een geodetische koepel, staat op het eiland Sandhornøya in het noorden van Noorwegen.

Drie jaar

Het huis is gebouwd door de familie Hjertefølger die het ook nog altijd bewoond. Het bestaat uit 360 glaspanelen, is 7,5 meter hoog en vijftien meter breed. De familie deed er zo’n drie jaar over om het huis bewoonbaar te maken, maar dan heb je ook wat.

Extreme weersomstandigheden

Door de locatie waar het huis staat, moest het goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Het is ecovriendelijk pand geworden dat gebouwd is van gerecyclede materialen.

huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine huis in noorwegen fika magazine

Huis in Noorwegen

Zie je jezelf al wonen in dit bijzondere huis in Noorwegen?!

Bron: Inhabitat, via Lindanieuws.nl

Één suggestie bij “Binnenkijker: hoe bijzonder is dit huis in Noorwegen?!

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende