Hobbykamer in Scandinavische stijl

scandinavische hobbykamer

Wanneer je een hobbykamer gaat inrichten, zijn er bepaalde spullen die niet mogen ontbreken. Het is belangrijk om goed na te denken over de indeling en inrichting van de kamer, zodat je optimaal kunt genieten van je hobby. Vooral als je de hobbykamer in wil richten in de Scandinavische stijl, is het goed om van tevoren een goed plan en visie te hebben. Hieronder volgen enkele essentiële spullen die je niet mag vergeten voor het inrichten van een Scandinavische stijl hobbykamer:

SCANDINAVISCHE HOBBYKAMER STIJL

Werktafel

Het eerste meubelstuk waar je naar gaat zoeken is een stevige werktafel waarop je jouw hobby makkelijk kunt uitoefenen. Kies een tafel die groot genoeg is voor jouw activiteit en die voldoende werkruimte biedt. Wil jij hier de Scandinavische flair in terug laten komen? Kies dan voor een tafel met een lichte kleur hout en metalen poten. Hoewel tafels met ronde poten ook erg mooi kunnen zijn en die Scandinavische minimalistische stijl representeren, zijn metalen poten toch steviger. Een in hoogte verstelbare tafel is ook handig om te hebben.

hobby tafel scandinavisch

Comfortabele stoel

Wanneer je lange uren doorbrengt in de hobbykamer, is het belangrijk om comfortabel te zitten. Kies daarom voor een ergonomische stoel die ondersteuning biedt aan je rug en nek. Onze tip is om een stoel te kiezen met wieltjes, zodat je makkelijk door de kamer heen kunt bewegen etc. Ook is het kiezen van een stoel met een leuke pastelkleur zoals lichtblauw perfect om de Scandinavische stijl terug te laten komen.

 

Opbergruimte

Een hobbykamer kan snel vol raken met materialen en gereedschappen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zoals kasten, planken en lades. Op deze manier kun je alles georganiseerd houden en bespaar je ruimte. Zoek zo bijvoorbeeld naar een houten dressoir die perfect past bij jouw gekozen werktafel. Zet het dressoir zo dicht mogelijk tegen de tafel aan, voor een bijna ingebouwd uitziende unit.

Daarnaast is het gebruiken van houten zwevende planken en open kasten een goed idee. De kleuren van de producten en materialen fleuren zo tegen de witte muur de kamer extra op.

hobbykamer inrichten

Goede verlichting

Zorg voor voldoende licht in de hobbykamer om vermoeide ogen te voorkomen en de kamer fris en luchtig te houden. Kies voor heldere verlichting, bijvoorbeeld met een daglichtlamp. Hanglampen zijn zo ideaal voor de Scandinavische interieurstijl. Overweeg daarnaast ook om een bureaulamp toe te voegen voor meer gericht licht, wat je misschien nodig moet hebben voor jouw hobby.

 

Werkgereedschap

En als laatste, natuurlijk jouw werkgereedschap! Zorg dat je over het juiste gereedschap beschikt voor jouw hobby. Dit kan variëren van een naaimachine tot aan schildermaterialen. Investeer in kwalitatief hoogwaardig gereedschap voor betere resultaten. De interieurstijl heeft hier niks mee te maken, maar probeer te kijken dat je eventuele kabels etc. wegwerkt of minder zichtbaar maakt. Zo blijft de kamer netjes en strak.

werkgereedschap hobbykamer

Kortom

In dit artikel worden enkele essentiële spullen besproken die niet mogen ontbreken bij het inrichten van een Scandinavische stijl hobbykamer. Een stevige werktafel, een comfortabele stoel, voldoende opbergruimte, goede verlichting en het juiste werkgereedschap zijn allemaal belangrijke elementen die ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je hobby. Door deze spullen op een slimme manier te combineren, kun je een functionele en esthetisch aantrekkelijke hobbykamer creëren waar je met plezier kunt werken.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende