Guggenheim Helsinki - update

Al in 2012 werd bekend dat het Guggenheim een nieuw museum wil bouwen aan de boulevard in Helsinki. Maar liefst 140 miljoen euro werd voor de klus uitgetrokken. Deze week werd bekend welke architectenbureaus in de race zijn om het project te realiseren.

AGPA Architecture (met vestigingen in Zwitserland en de VS), Asif Khan (Verenigd Koninkrijk), Fake Industries Architectural Agonism (Spanje/VS/Australië), Haas Cook Zemmrich STUDIO2050 (Duitsland), Moreau Kusunoki Architect (Frankrijk) en SMAR Architecture (Spanje/Australië) zijn de namen die kans maken op het felbegeerde project. Zij werden gekozen uit maar liefst 1.715 inzendingen.

Het Guggenheim, dat dependances heeft in Venetië, Bilbao en Berlijn, koos voor Helsinki omdat de bewoners erg geïnteresseerd zijn in (moderne) kunst en design. Bovendien wil de Finse hoofdstad het havendeel opknappen en daar is Guggenheim een mooi onderdeel van.

Welk bureau welk ontwerp heeft ingezonden is geheim gebleven, maar wellicht staat er over een paar jaar een van deze gebouwen in de haven van Helsinki. In juni 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt.

guggenheim

Bron: Malcolm Reading Consultants

Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende