Drie tips voor een Scandinavische slaapkamer

Scandinavische slaapkamer fika magazine

Als je Fika Magazine al wat langer volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat we niet alleen gek zijn op Scandinavische reizen, maar ook op Scandinavische interieurs. Vandaag laten we je zien hoe je je slaapkamer de nordic way kunt stylen. Want hoe krijg je nu zo’n fijne rustgevende Scandinavische slaapkamer voor elkaar? We geven je drie tips!

1 | Raamdecoratie

In de winter zijn de dagen in het noorden kort, maar in de zomer zijn ze ontzettend lang: goede raamdecoratie is dus van levensbelang in een Scandinavische slaapkamer en je zult zien dat de Scandinaviërs dan ook veel aandacht besteden aan het textiel dat het licht moet tegenhouden. Het Deense bedrijf Itzala heeft prachtige raamdecoratie die er niet alleen voor zorgt dat er minimaal tot geen licht je slaapkamer binnenvalt, het minimalistische design past perfect in een Scandinavisch interieur. Itzala is een dochteronderneming van het bekende Velux, maar doet een stuk minder pijn aan je portemonnee, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Scandinavische slaapkamer fika magazine

2 | Stoffen

Net zoals bij de raamdecoratie, is het ook in de rest van je slaapkamer belangrijk om goed te letten op de stoffen die je gebruikt. Ga voor natuurlijke materialen zoals wol, zijde en katoen (vermijd stoffen als polyester) in neutrale kleuren. Probeer ook zo veel mogelijk stoffen met elkaar te combineren, om te voorkomen dat het saai wordt. Kies bijvoorbeeld voor een mooi katoenen dekbed, een wollen plaid en wellicht nog wat decoratieve kussens van linnen. Een trend die je veel tegenkomt in Scandinavische woonbladen en op Pinterest is het onopgemaakte bed. Oftewel: doe niet al te veel moeite om je dekbed zo strak te trekken als in een hotel; laat het losjes liggen en drapeer er meerdere plaids of kleden overheen. Kost je een stuk minder moeite én je slaapkamer ziet er stijlvol uit: win-win!

Scandinavische slaapkamer fika magazine

3| Kleuren

De kleurkeuze is ontzettend belangrijk voor je nachtrust. Uit een Engels onderzoek is gebleken dat de kleur blauw het beste is als je een lange nacht wilt maken. Combineer dit met neutrale kleuren zoals wit, grijs en zand en je zult slapen als een roos. Bijkomend voordeel: in veel Scandinavische interieurs komen precies deze kleuren veel naar voren. Met een neutraal kleurenpalet ben je weer een stap dichterbij de ultieme Scandinavische slaapkamer.

Scandinavische slaapkamer fika magazine

Scandinavische slaapkamer

Wil je inspiratie opdoen voor de verdere inrichting van jouw Scandinavische slaapkamer? Houd dan zeker de Scandinavische woonbladen en Pinterestaccounts in de gaten.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende