Agnes' Aanrader: Omnom Chocolate

Afgelopen week liep ik bij De Bijenkorf in Amsterdam tegen de chocoladerepen van Omnom Chocolate aan. Nog voordat ik ze had geproefd wist ik het al: dit wordt een nieuwe favoriet. Waarom? De verpakking ziet er te leuk uit en de smaakcombinaties klonken goddelijk.

Omnom is een merk uit Reykjavik, dat in 2013 is opgericht door Kjartan Gíslason samen met drie vrienden. Kjartan was altijd chef-kok maar heeft zich met de oprichting van Omnom Chocolate volledig gestort op de cacaobonen. Dat het iemand met verstand van zaken is, wordt wel duidelijk bij het productieproces. Van boon tot reep, Kjartan en zijn team doen alles zelf. Van het roosteren van de bonen tot het uiteindelijke malen. Daarnaast bedenken ze de lekkerste combinaties om de repen onweerstaanbaar te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van: drop en zeezout, donkere melk met gebrande suiker en gezouten amandelen met melk.

Ik probeerde de Sea salted almonds + milk, een melkchocoladereep met gezouten amandelen, en die was zeer smakelijk. Het enige nadeel? De repen zijn aardig aan de prijs (€ 5,95 voor 60 gram).

De repen van Omnom Chocolate zijn online te koop of bij de Bijenkorf en Chocolatl in Amsterdam.

Happy sunday!

Omnom


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende