4x Raamdecoratie voor jouw Scandinavische interieur

Raamhor op maat

Wil jij je ook helemaal wanen in de wereld van Scandinavië, maar dan binnen jouw eigen woonomgeving? Dan kan het wellicht zo zijn dat je hebt gekozen voor een Scandinavische woonstijl. Binnen deze eenvoudige maar gezellige stijl staat minimalisme centraal. Maar hoe zet je dit om in de juiste raamdecoratie? Wij geven je een aantal tips over hoe je met de juiste raamdecoratie jouw Scandinavische woonstijl compleet maakt!

4x Raamdecoratie voor jouw Scandinavische interieur

Houten jaloezieën

Een van de belangrijke kenmerken van de Scandinavische woonstijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Een materiaalsoort die je dan ook veel terugvindt binnen deze stijl is hout. Hout wordt niet alleen gebruikt voor het maken van meubels binnen deze stijl, maar je ziet het bijvoorbeeld ook terug in de decoratie, of in het materiaal dat gebruikt wordt voor de vloeren. Houten jaloezieën passen dan ook erg goed bij deze stijl. Deze soort jaloezieën zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch. Let wel op: hout kan niet erg goed tegen vocht. Kies daarom in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, eerder voor een pvc-jaloezie met een houtlook.

Raamhor op maat

Scandinavische gordijnen

Liever geen hout? Ga dan voor gordijnen! Gordijnen bestaan er in allerlei soorten en maten, maar van de meest voor de hand liggende soorten gordijnen voor de Scandinavische stijl is toch wel een Scandinavisch gordijn. Dit klassieke gordijn wordt vaak grof geweven en is te krijgen in verschillende kleuren. Voor een echte Scandinavische uitstraling wordt er meestal gekozen voor een wit gordijn, maar ook lichtblauw, beige en olijfgroen zijn veel voorkomende keuzes.

 

Plisségordijnen

Ben je toch meer opzoek naar een middenweg? Ga dan voor een plisségordijn. Met deze gordijnen kun je makkelijk kiezen welk deel van jouw raam je wilt afdekken en wel deel je open wilt laten. Het aantal lagen stof en de stofsoort bepaald hoeveel licht je doorlaat en hoeveel inkijk er zal zijn in je woning. Plisségordijnen passen goed bij de strakke en minimalistische vormgeving van een Scandinavische inrichting. Daarnaast zijn ze makkelijk te personaliseren door het grote aanbod in soorten stoffen en patronen.

 

Raamhorren

Naast mooie raamdecoratie is comfort ook erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat jouw ramen ook goed beschermd zijn tegen indringers in de vorm van insecten. Dit kun je doen door op zoek te gaan naar goede raamhorren. Raamhorren zijn te krijgen in standaard maten, maar je kunt ook kijken naar een raamhor op maat. Zo ben je met een combinatie van jouw mooie raamdecoratie en een goede hor voorbereid op alle elementen en jaargetijden!

Lees ook

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende