Re-Kånken: de bestseller van Fjällräven heeft een nieuw (duurzaam) jasje gekregen

Re-Kånken Fika Magazine

Wie kent ‘m niet: de Fjällräven Kånken. Een van de bekendste rugzakken ter wereld en in Scandinavië misschien wel de populairste. De Kånken rolde in 1978 voor het eerst van de productieband en heeft nu, 35 jaar later, een nieuw jasje gekregen. We stellen je voor aan Re-Kånken.

Re-Kånken: klassieker in een duurzaam jasje

Zo op het eerste gezicht lijkt er niet zo veel veranderd, en dat is ook zo. Het enige dat is veranderd, is namelijk het materiaal: dat bestaat vanaf nu voor 95% uit gerecycled materiaal. De originele Kånken had al relatief weinig impact op het milieu. Dankzij het eenvoudige design veroorzaakte het minimale verspilling. Maar dat was voor de ontwerpers nog niet genoeg: ze wilden de duurzaamste rugzak ooit maken, en dat is ze nu dus gelukt.

Fjällräven-Re-Kånken_rucksack_01

Origineel design

Wij zijn in ieder geval blij dat het originele design is gebleven, want we zijn groot fan. Je bestelt de Re-Kånken hier!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende