Binnenkijker: modern huis in Zweden in een authentiek straatje

Fika Magazine huis in Zweden

You hate it, or you love it, maar bijzonder is dit huis in Zweden zeker. Al sinds 1900 stond een kavel in een straatje in Landskrona leeg. Architectenbureau Elding Oscarson zorgde voor opvulling en koos ervoor om niet een huis in dezelfde stijl als de overige panden te realiseren, maar ging voor een moderner optrekje. En dat zorgt vandaag de dag voor heel wat bekijks.

Fika Magazine huis in Zweden

Huis in Zweden

Omdat de kavel slechts vijf meter breed is, waren er maar weinig mensen geïnteresseerd. Elding Oscarson heeft slim gebruik gemaakt van de beperkte ruimte en een huis gebouwd dat ontzettend ruim oogt, mede door het gebruik van veel natuurlijke lichtinval.

Fika Magazine huis in Zweden Fika Magazine huis in Zweden Fika Magazine huis in Zweden

De verschillende woonlagen zijn prachtig van elkaar gescheiden. Iedere verdieping heeft zijn eigen functie, maar door de open ruimte lijken ze alle met elkaar verbonden. Fika Magazine huis in Zweden Fika Magazine huis in Zweden

Vlak bij zee

Het dorpje Landskrona wordt steeds populairder in Zweden. Door de gunstige ligging, vlak bij zee, is het bij steeds meer mensen in trek. En dit bijzondere huis trekt ook nogal wat bekijks.
Fika Magazine huis in Zweden

Meer binnenkijkers?

Kijk ook nog even binnen bij deze fijne Scandinavische interieurs:

Bron: Architizer via Roomed


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende