Filippa K Sustainability

We schreven al eens eerder over onze liefde voor Filippa K. Maar nu is die liefde nog een stukje groter geworden. Het Scandinavische merk komt namelijk met het project Sustainability en dat vinden wij om meerdere redenen een goede zet.

Het Sustainabilityproject bestaat uit drie verschillende concepten die moeten bijdragen aan de verbetering van kledingproductie. Kledingmerken komen nog al eens in opspraak als het gaat om duurzaamheid in hun productie, en dan met name de massaproductie, maar Filippa K wil het tegendeel bewijzen. Door middel van het project gaat het merk meer rekening houden met de natuur en het wil dan ook deel uitmaken van de oplossing van de ‘foute’ manier van produceren in plaats van aan de zijlijn staan te kijken.

lease_image

Collect
Het eerste concept uit het Sustainabilityproject is ‘collect’ en dit is vooral handig als je al een rijtje items van Filippa K in je kast hebt hangen. Vanaf nu kun je je oude items van Filippa K bij een Filippa K winkel in Denemarken of Zweden inleveren (goed excuus om een stedentripje te maken) waardoor je 15% korting op je volgende aankoop krijgt. Het merk zal jouw oude kleding verkopen in de tweedehandswinkel of het zal worden weggegeven aan goede doelen (Red Cross in Denemarken en Stasmissionen in Zweden). Zo draag je niet alleen bij aan je eigen portemonnee maar ook aan de natuur – de kledingstukken worden op deze manier niet vernietigd.

Lease
Het tweede concept is ‘lease’. De naam zegt het eigenlijk al; door middel van dit concept kun je kledingstukken leasen voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden. Je kunt de kledingstukken voor 20% van het aankoopbedrag leasen en dan heb je het vier dagen in bezit. Zowel mannen als vrouwen kunnen van dit concept gebruikmaken en het is in drie verschillende winkels beschikbaar: twee in Stockholm en een in Uppsala.

Front Runners
Het derde concept is ‘front runners’. Dit concept omvat een collectie van drie kledingstukken, gemaakt van 100% herbruikbare en natuurlijke tencel (kunstvezel gemaakt van eucalyptusbomen). Het productieproces van deze stukken (van design tot daadwerkelijke productie) is goed doordacht: de kleding aan twaalf verschillende criteria moet voldoen.

w08_woman_frontrunners-touch

Jurk € 165,-
Top € 115,-
Blouse € 130,-

Hoewel niet alle concepten direct beschikbaar zijn in Nederland zijn we erg blij met deze stap in de goede richting. Oh, en die nieuwe collectie, die mag gelijk door naar onze kledingkast.

Meer weten of het project? Kijk onderstaand filmpje, met Amelie Söderberg, CEO van Filippa K en Elin Larsson, Sustainability Manager van Filippa K.

Fotocredits: Filippa K


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende