3 Tips voor een warm Scandinavisch interieur

warm scadinavisch iinterieur

Vreemd toch: de Scandinavische landen staan niet meteen bekend om hun warme temperaturen, en toch denken we bij een Scandinavische woonstijl meteen aan warmte. Dat is eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk: nergens ter wereld weet men zo goed hoe ze het binnen gezellig moeten maken, omdat het buiten net zo koud is. We begrijpen dus maar al te goed dat het nog steeds heel erg in is om je interieur een Scandi-makeover te geven. Met deze drie warme Scandinavisch interieur tips haal je in no time wat van die noordelijke warmte in huis. 

Tip 1: hout, hout en nog eens hout

De Vlaming mag dan wel geboren zijn met een baksteen in de maag, in de Scandinavische landen wordt men geboren met een houten balk in de maag – zo lijkt het wel. Hout is er dan ook in zo grote hoeveelheden aanwezig, dat het het nummer één materiaal is voor zowat alles: van huizen tot meubels en speelgoed. Ben je dus van plan te bouwen of verbouwen en kan je nog keuzes maken qua materiaal? Ga dan voor hout. Houten ramen, bijvoorbeeld, en houten deuren. Maar het kan zeker geen kwaad om ook eens een muur met hout af te werken of de balken van het plafond bloot te laten. Hout is de absolute basis van een Scandinavisch interieur! 

Tip 2: zachte kleuren en veel licht

We willen je natuurlijk geen verbouwing aanpraten als dat niet nodig is. Heb je al pvc ramen en deuren, dan hoef je die niet uit te breken. Er zijn nog genoeg andere manieren om je woning in een Scandinavische sfeer te wikkelen. Denk bijvoorbeeld maar aan het kleurgebruik. De dagen in Scandinavië zijn soms heel kort. Die donkerte proberen ze tegen te gaan door met zachte, lichte kleuren te werken en in hun woning licht te voorzien in alle vormen en maten. Blijf dus weg van al te donkeren kleuren als zwart en donkerbruin, en ga voor pastel, beige en lichtblauw. Ook rood is een favoriete kleur – zeker in de winter. Ga voor sfeerverlichting in plaats van één centrale lamp en plaats in elke hoek (al dan niet valse) kaarsen. Scandi-sfeer gegarandeerd! 

Tip 3: less is more

Het fijne aan de Scandinavische stijl? De eenvoud ervan. Je hoeft niet mee te zijn met de laatste trends of alweer dat nieuwe hebbedingetje in huis te halen. Een Scandinavisch interieur is heerlijk eenvoudig en daardoor net zo tijdloos. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, katoen en wol en de eenvoudige lijnen doorstaat je interieur sowieso de tand des tijds. In Scandinavië doen ze het al eeuwen zo, dus hoe zou jij zo’n heerlijk warm interieur ooit beu kunnen geraken? 

Bekijk ook Winterse sfeer in jouw Scandinavisch interieur

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende